Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Opfattelser og forventninger: hvad forventer du af EU?

What do you expect of the EU?

Hvordan opfatter europærerne EU? Og hvad er deres forventninger til EU? Læs her hvad en ny undersøgelse fortæller om europærernes opfattelser og forventninger til EU's handlinger.

Fra d. 9.-18. april 2016 svarede næsten 28.000 europærer fra de 28 medlemslande på spørgsmål om samfundets store spørgsmål. Generelt set ønsker EU-borgerne, at EU er mere aktiv i forhold til immigration, kampen mod terrorisme, skattesnyd og arbejdsløshed. Unge europærer ønsker desuden, at EU griber mere ind i kampen mod arbejdsløshed og miljøbeskyttelse.

 

Mere præcist viste undersøgelsen, at kampen mod terrorisme er højest prioriteret blandt europærerne. Europærer føler, at EU’s handlinger er utilstrækkelig på dette område, hvilket er en af de største bekymringer nu til dags. Efter klimakonferencen i Paris er miljøbeskyttelse stadig en vigtig problemstilling: 67% ønsker et større europæisk engagement indenfor dette område.

 

Resultatet af denne undersøgelse viser også, at næsten ¾ af europærerne mener, at dét, der bringer dem sammen er vigtigere end det, der adskiller dem.

 

Læs mere her.

 

Offentliggjort: Tir, 30/08/2016 - 08:54


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!