Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Dit Europa, Din Mening!

Tro ikke, at du er for ung til at dele din mening om Europas fremtid. Deltag i en særdeles spændende og informativ tur til Bruxelles, hvor du kan udveksle ideer med studerende fra hele Europa!

Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EØSU) vil være vært for arrangementet ”Your Europe, Your Say” (Dit Europa, Din Mening), der finder sted i Bruxelles fra den 26-28 marts 2014. Her vil du få mulighed for at deltage i virkelige debatter, for at forhandle og nå til enighed om en resolution, der kan være med til at lægge et langvarigt aftryk på Europa. Det første skridt er at få din lærer til at tilmelde din skole gennem det online tilmeldingsskema, før midnat den 30. november 2014.

 

Når tilmeldingen er lukket vil en skole fra hvert af de 28 EU-medlemslande tilfældigt blive udvalgt til at deltage i forhandlings-simulationen. De udvalgte skoler skal derefter udvælge 3 elever (i alderen 16-17), der går på andet år på deres ungdomsuddannelse, som repræsentanter, samt en akkompagnerende lærer. Hvis du er en af de heldige udvalgte elever, skal du være sikker på, at du er i stand til at udtrykke dig på engelsk eller fransk. EØSU vil betale for dig og din lærers rejse- og overnatningsudgifter.

 

”Your Europe, Your Say 2014” vil fokusere på valget til Europa Parlamentet i 2014. Under kampagnesloganet ’act, react, impact’ (handling, reaktion, indvirkning) påskyndes EU-borgere til at tage aktiv stilling til, hvem der skal repræsentere dem i Europa Parlamentet for den næste 5-årige periode. Dette er et meget vigtigt emne for Europa og har direkte betydning for dig, dine venner, dine forældre og for din skole. Derfor skal din mening høres!

Offentliggjort: Man, 25/11/2013 - 11:10


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!