Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Marie Sklodowska-Curie Aktion: Innovative Training Networks (ITN)

Marie Curie Actions
Nutidens unge forskere er afgørende for Europas fremtid, og at gå i gang med en forskerkarriere er ikke altid let. Derfor skal Marie Skłodowska-Curie-aktionen gøre en forskerkarriere mere attraktiv for de unge. Find ud af hvordan!

 

ITN er et uddannelsesnetværk målrettet uddannelse af ph.d. – studerende og giver nyuddannede forskere mulighed for at forbedre deres færdigheder, indgå i etablerede forskerhold og øge deres karrieremuligheder.

 

Tilskudsmuligheder under Marie Sklodowska

Tilskudsmulighederne for forskere omfatter bl.a.:

 

  • European Training Networks (ETN) 

 

Det skal to til tango, men tre til at danne et netværk under denne aktion. Der skal derfor være mindst tre deltagere fra forskellige lande (EU anbefaler mellem 6 og 10). Deltagerne kan være offentlige eller private universiteter, forskningsorganisationer, men også private virksomheder, ngo'er og internationale organisationer. Hver modtager skal rekruttere og være vært for mindst én nyuddannet forsker. Derudover er inddragelse af organisationer fra forskellige sektorer afgørende.

 

  • European Industrial Doctorates (EID) 

EID er en slags europæisk erhvervs- ph.d. For at søge er der behov for to deltagere: en akademisk og en deltager fra den private sektor. Men en af ​​betingelserne er, at forskeren er indskrevet i et ph.d.-program af den akademiske deltager. Forskeren skal også bruge mindst 50 % af hans / hendes tid inden for den private sektor.

 

  • Joint Doctoral Programmes (JDP)

I JPD programmet skal der være mindst tre deltagere fra forskellige lande. De skal gå sammen om at skabe et fælles ph.d.-program, de deler rekrutteringen af ​​forskeren og belønnes med en fælles ph.d.-grad.

 

 

Hvad skal ansøgningen indholde?

Alle Marie Skłodowska-Curie-aktionerne har en bottom-up-tilgang, herunder alle områder af forskning og teknologisk udvikling. Ansøgere bør lave fyldestgørende henvisninger til tværfaglige og nye disciplinære felter i deres forslag. Succesfulde kandidater bliver rekrutteret for en periode mellem 3 og 36 måneder.

 

 

Hvem kan ansøge?

De deltagende organisationer har indtil 9. april, kl.17:00 til at indsende deres forslag. Dette gøres via. deltagerportalen. Bemærk, at den enkelte forsker ikke er berettiget til at indsende en ansøgning til denne indkaldelse.

 

Marie Skłodowska-Curie er en del af Horisont 2020, den største EU-forskning og innovation program nogensinde med næsten 80 € mia midler til rådighed over 7 år (2014-2020).