Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Naturfag er også for piger!

© fotolia.com - Alexander Raths
© fotolia.com - Alexander Raths
Der er stadig for få piger inden for naturvidenskab, teknologi og forskning i Europa, selv om de klarer sig lige så godt som drengene i naturfag og matematik i skolen. Lad være med at spilde dit talent: Videnskaben mangler piger!

 

Ved at kaste dig over naturvidenskab, teknologi eller ingeniørstudiet kan du, som pige, blive ansvarlig for den næste store videnskabelige opdagelse. For at hjælpe dig med at finde dit drømmejob inden for naturvidenskab lancerede EU-Kommissionen kampagnen Naturfag: også for piger!.

 

Find din indre forsker?

Prøv quizzen og find dit drømmejob inden for videnskaben. Hvis du vil se mere, skal du tjekke, hvornår vandreudstillingen "Naturfag: også for piger!" kommer til Danmark. Knus stereotyperne og vis verden, at naturfag virkelig er for piger.

Ved at arbejde inden for videnskaben kan du give folk et bedre liv. Kan du forestille dig, hvordan det ville være at beskytte miljøet, give folk mad og bekæmpe fattigdom? Med naturvidenskab kan du bruge din fantasi og kreativitet til at finde på noget, som ingen har tænkt på før – tænk på at stille spørgsmål og søge viden.

De forskellige grene af videnskaben giver dig nye fremtidsmuligheder. Med en forskerkarriere kan du rejse verden rundt og arbejde i et internationalt team.

 

New Technology - Iris Slootheer, young student in applied physics

]

 

 

Baggrundsoplysninger

Selv om der findes masser af kvindeligt talent i Europa, og flertallet af universitetskandidater er kvinder, er kvinders andel af topjob inden for naturvidenskab i Europa stadig meget lav. Kvindelige kandidater er kraftigt underrepræsenteret inden for ingeniørvirksomhed, produktion, byggeri, videnskab, matematik og datalogi. Det sker, fordi mange piger dropper ud af deres naturvidenskabelige studier for at lave noget andet, selv om interessen for naturfag er den samme blandt drenge og piger i skolen.

Offentliggjort: Man, 22/04/2013 - 21:06


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!