Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Praktikophold i Det Europæiske Agentur for Net- og Informationssikkerhed (ENISA)

© shutterstock.com - watcharakun
© shutterstock.com - watcharakun
Er du interesseret i net- og informationssikkerhed? Hvad med at søge om praktikophold hos ENISA på Kreta? Hvis du bliver udvalgt, skal du i 3 til 5 måneder indsamle praktisk erfaring og viden om agenturets daglige arbejde.

Det Europæiske Agentur for Net- og Informationssikkerhed (ENISA) arbejder med sikkerhed på nettet i EU, herunder net- og informationssikkerhed for EU og medlemslandene, så vores computere, mobiltelefoner, banker og internetforbindelser fungerer og dermed støtter Europas digitale økonomi.

 

Kan du søge?

For at kunne søge om et praktikophold i ENISA skal du:

  • være nybagt ung universitetskandidat eller netop have påbegyndt din erhvervskarriere – helst med en eksamen i datalogi, matematik eller fysik
  • være borger i et EU- eller kandidatland, selv om der også findes et begrænset antal pladser til borgere fra andre lande
  • have et indgående kendskab til engelsk og et andet EU-sprog.

Hvis du allerede har været i praktik eller arbejdet for en EU-institution eller et EU-organ, kan du ikke komme i betragtning til et praktikophold i ENISA. Du må heller ikke have nogen erhvervsmæssig tilknytning til tredjemand, som kan være uforenelig med praktikopholdet, eller udføre andet lønnet arbejde under opholdet.

 

Hvordan søger man?

Tjek med jævne mellemrum ledige praktikpladser på ENISA's hjemmeside. De enkelte afdelinger fastsætter hvert år, hvor mange praktikpladser de vil tilbyde. Finder du en praktikplads, der passer dig, skal du indsende ansøgningsskemaet elektronisk.

 

Praktikanter får 700 euro om måneden og rejseomkostningerne til og fra Grækenland betalt.