Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Har du allerede besøgt Cascais – den europæiske ungdomshovedstad 2018?

Cascais, en ferieby ud til vandet vest for Lissabon, er blevet nomineret til den europæiske ungdomshovedstad 2018. Byen er ét af Portugals berømte feriesteder, hvor ca. 40% af byens befolkning er under 35 år gamle, og byen har meget at tilbyde!

Den europæiske ungdomshovedstad (European Youth Capital - EYC) er en titel, som belønnes til en europæisk by i en ét-års periode, hvor byen får muligheden for at vise dens ungdomsrelaterede kulturelle, sociale, politiske og økonomiske energi og udvikling.

Cascais vision for 2018 er at kombinere globale og lokale dimensioner for at biddrage til processen vedrørende social transformation under temaet ’Glocal Youth’. Cascais ser EYC som en mulighed for at biddrage til et mere sammenhængende Europa, og understreger vigtigheden ved dialog mellem generationer for at opnå en god langtidssigtet plan for verden.

Cascais er en charmerende by, som allerede tilbyder et interessant og dynamisk miljø for unge mennesker. Udover naturlig velstand, arv og artistiske, samt kulturelle begivenheder, så afholder Cascais en række begivenheder for unge mennesker gennem hele året. I Cascais kan unge mennesker finde: 2 universiteter; et kommunalt råd for ungdomspolitik; en specifik ungdomsafdeling i byens rådhus; 38 aktive ungdomsorganisationer; et netværk af 4 ungdomsinformationscentre; hundredevis af sportsorganisationer; en glimrende infrastruktur og meget mere.

For mere information, så besøg www.cascaisjovem.com

 

 

Offentliggjort: Man, 29/01/2018 - 14:58


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!