Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

UNESCO's Aschberg-legater: udveksling for kunstnere!

© fotolia.com - lassedesignen
© fotolia.com - lassedesignen
Vil du gerne på udveksling, men synes du ikke, at Erasmus-programmet lige er dig? Med UNESCO's Aschberg-stipendier kan du få et ophold som ung kunstner hvor som helst i verden.

 

 

Som ung kunster giver UNESCO's Aschberg-stipendier dig erfaring og hjælper dig med at afslutte din uddannelse i et andet land, så du kan udvikle dig som person og deltage i interkulturel dialog og interkulturelle aktiviteter.

 

Hvem kan søge?

Hvis du er en ung kunstner på mellem 25 og 35, der arbejder med musik, visuel kunst eller litteratur, kan du søge om ophold på mellem 1 og 3 måneder. Disse tre områder dækker kunstnerisk specialisering, der driver den kreative sektor, især musikindustrien, afholdelse af koncerter, den audiovisuelle sektor, grafisk design og forlagsvirksomhed.

 

Hvordan søger man?

Du skal sende din ansøgning direkte til den institution, du er interesseret i, afhængigt af kunstarten og/eller det pågældende land, og sørge for at opfylde alle kravene. Institutionerne foretager en foreløbig udvælgelse af kandidater. Programmet prioriterer kunstnere og institutioner i udviklingslande for at styrke nord-syd- og syd-nord-samarbejdet.

 

Vær opmærksom på fristerne!

Ansøgningsfristerne for UNESCO's enkelte Aschberg-stipendier er forskellige fra den ene institution til den anden, men de fleste udløber mellem midten af oktober og midten af november. Du kan finde de nøjagtige datoer ved at tjekke de indkvarteringsmuligheder, du er særligt interesseret i. Du kan kun indgive én ansøgning hvert år og kun deltage i programmet én gang.

Offentliggjort: Man, 22/04/2013 - 15:36


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!