Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Bekæmpelse af racisme i Europa

© fotolia.com - bojorgensen
© fotolia.com - bojorgensen
I hele Europa lider alt for mange mennesker, befolkningsgrupper og sammenslutninger stadig under den uretfærdighed og stigmatisering, der følger med racisme. Hvad kan du gøre?

Diskrimination på grund af race eller etnisk oprindelse er en del af dagligdagen for millioner af mennesker. Den kommer til udtryk på forskellig måde, lige fra at nægte folk grundlæggende ligeret til opildnelse til etnisk had. Men vi kan alle være med til at nedbryde disse holdninger ved at vælge side og fortælle det videre til andre!

 

 

Let's Fight Racism!

 

 

Fodbold mod racisme

UEFA og FARE-netværket (Football Against Racism in Europe) arbejder sammen om at udbrede budskabet om nultolerance over for enhver form for racisme og diskrimination. Som led i FARE's aktionsuger samles tilhængere, klubber, etniske mindretal og lokalsamfund om at gøre en ende på diskrimination.

Uanset om du er medlem af en fanklub, en fodboldklub, et etnisk mindretal eller en eller anden form for ngo i Europa, kan du søge om et mindre tilskud til dine egne aktiviteter som led i aktionsugerne. Du kan også downloade forskellige materialer, du kan bruge til dine arrangementer.

 

Den internationale dag for afskaffelse af racediskrimination

Den 21. marts 1960 åbnede politiet ild og dræbte 69 mennesker ved en fredelig demonstration mod apartheid i Sydafrika. Siden da har FN markeret dagen som den internationale dag for afskaffelse af racediskrimination.

Hvert år på denne tid samler aktionsugen folk, der kæmper mod racisme og racediskrimination. Din organisation eller gruppe kan også være med og afholde koncerter eller konferencer, sende protestskrivelser til politikerne eller finde andre måder at komme til udtryk på. Du skal bare kontakte UNITED for at få alt det materiale, du skal bruge.