European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Bo i udlandet

Uanset om du tager afsted for at studere, arbejde eller være frivillig i et andet land, får du behov for et sted at bo i den periode. Find ud af, hvad du skal gøre, og hvordan du skal søge efter bolig, mens du er i udlandet.

Dit Europa giver dig alle de oplysninger, du har behov for, om dine rettigheder og pligter, når du bor i et andet land. Hvis du studerer, arbejder eller stadig søger arbejde, er der en del, du skal gøre, når du flytter til et andet land.

 

Hvor og hvordan du leder efter et sted af bo, afhænger af hvilket land eller hvilken by du flytter til. Derfor er det vigtigt at få lokal information. Tag gerne kontakt til Eurodesk for at få lokal støtte. Når man bor i udlandet, er det også vigtigt at kontakte dit lands lokale ambassade, så de også kan hjælpe dig.

 

Andre i udlandet

Du vil sikkert ikke være den eneste udlænding, der bor i din nye by. Der findes adskillige grupper for udlændinge rundt om i verden, som kan hjælpe dig med at finde et sted at bo, arbejde, møbler, events at gå til og en masse brugbare tips.

  • Just Landed: vælg et land, og så vil du blive sat i forbindelse med andre udlændinge, så du kan finde ud af, hvad der er nødvendigt for at bo i udlandet.
  • Expatriates.com: se annoncerne for din by eller region, eller skriv din egen.
  • InterNations: find andre udlændinge i flere end 390 byer verden over. Få tips og hjælp til at mødes i virkeligheden til månedlige events og aktiviteter.

 

Du kan også finde mange andre fællesskaber som f.eks. dem på Facebook, du skal bare søge efter den by, du flytter til.

Published: Thu, 19/06/2014 - 11:48


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!