DiscoverEU


DiscoverEU


Najnovejše

Si novembra 2019 prejel/-a vozovnico DiscoverEU? Naj te ne skrbi, če si moral/-a potovanje zaradi COVID-19 odložiti. Obdobje potovanja smo podaljšali do 31. avgusta 2021. Naša ekipa te bo kontaktirala v zvezi z naslednjimi koraki. DiscoverEU lahko še vedno izkoristiš!
Več informacij je tukaj.

Te zanima naslednji krog prijav? Če bodo razmere v Evropi to dopuščale, bomo oktobra 2021 nadaljevali s pobudo DiscoverEU in ponudili nove možnosti za pridobitev vozovnice. Še naprej nas spremljaj na naših družbenih medijih, zlasti prek skupine DiscoverEU na Facebooku, kjer te bomo redno obveščali! 

- - -

Si star/-a 18 let in državljan/-ka Evropske unije? Pripravi se na raziskovanje Evrope! Pobuda DiscoverEU je ponosna, da je del evropskega leta železnic 2021.

DiscoverEU – za kaj gre?

DiscoverEU je pobuda Evropske unije, ki ti daje priložnost za potovanje po Evropi. Med potovanjem predvsem z vlaki (izjeme omogočajo sodelovanje mladim, ki živijo na otokih ali na oddaljenih območjih) lahko odkrivaš dih jemajoče pokrajine ter raznovrstnost mest po Evropi. Mladi se lahko prijavijo v dveh krogih vsako leto in Evropska unija izbranim dodeli vozovnice.

Pobuda DiscoverEU je namenjena je 18-letnikom in 18-letnicam, ki želijo potovati in izkoristiti pravico do prostega gibanja v Evropski uniji, odkrivati evropsko raznolikost, spoznati kulturno bogastvo in zgodovino Evrope ter se povezati z ljudmi cele celine. Poleg tega pobuda DiscoverEU mladim omogoča, da pridobijo pomembne življenjske izkušnje, kot so neodvisnost, samozavest in odprtost do drugih kultur.  

Te zanimajo pretekli krogi prijav? Več o pobudi DiscoverEU in izkušnjah mladih popotnikov najdeš v informativnem gradivu natečaja DiscoverEU.

 

Videoposnetek Vincenta-Immanuela Herra na TedX