DiscoverEU


DiscoverEU


Actualizări recente

Ai câștigat un permis de călătorie la runda din noiembrie 2019 a concursului DiscoverEU? Dacă ți-ai suspendat călătoria din cauza COVID-19, nu îți face griji. Am prelungit perioada de călătorie până la 31 august 2021. Echipa noastră te va contacta pentru a te informa în legătură cu etapele următoare. Aventura DiscoverEU continuă!
Detalii aici.

Vrei informații despre următoarea rundă de înscrieri? Dacă se îmbunătățesc condițiile peste tot în Europa, vom face tot ce ne stă în putință pentru ca DiscoverEU să revină la normal în octombrie 2021 și să le ofere și altor tineri șansa de a câștiga un permis de călătorie! Între timp, urmărește-ne pe rețelele sociale – în special pe grupul oficial de pe Facebook #DiscoverEU – te vom ține la curent! 

- - -

Ai peste 18 ani și ești cetățean al Uniunii Europene? Pregătește-te să explorezi Europa! Inițiativa DiscoverEU participă cu mândrie la Anul european al căilor ferate 2021.

Ce este DiscoverEU?

DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Ai la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie.

Ești cetățean al Uniunii Europene și ai 18 ani? DiscoverEU își oferă șansa de a merge într-o călătorie care îți va permite să experimentezi libertatea de circulație în UE, să descoperi diversitatea Europei, să afli mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să intri în contact cu oameni de pe tot continentul. În plus, DiscoverEU îți permite să îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi.  

Te interesează edițiile anterioare? Citește fișa informativă pentru a afla mai multe despre inițiativa DiscoverEU și despre experiențele participanților.

 

Inspiră-te din acest material video TedX oferit de Vincent-Immanuel Herr