Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

DiscoverEU


DiscoverEU


Actualizări recente

Ai câștigat un permis de călătorie la runda din noiembrie 2019 a concursului DiscoverEU? Dacă ți-ai suspendat călătoria din cauza COVID-19, nu îți face griji. Am prelungit perioada de călătorie până la 31 august 2021. Echipa noastră te va contacta pentru a te informa în legătură cu etapele următoare. Aventura DiscoverEU continuă!
Detalii aici.

Vrei informații despre următoarea rundă de înscrieri? De îndată ce condițiile se îmbunătățesc peste tot în Europa, vom face tot ce ne stă în putință pentru ca DiscoverEU să revină la normal și să le oferim și altor tineri șansa de a câștiga un permis de călătorie! Între timp, urmărește-ne pe rețelele sociale – te vom ține la curent! 

- - -

Ai peste 18 ani și ești cetățean al Uniunii Europene? Pregătește-te să explorezi Europa!

 

Ce este DiscoverEU?

DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Tinerii interesați au la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie.

Ești cetățean al Uniunii Europene și ai 18 ani? DiscoverEU își oferă șansa de a merge într-o călătorie care îți va permite să experimentezi libertatea de circulație în UE, să descoperi diversitatea Europei, să afli mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să intri în contact cu oameni de pe tot continentul. În plus, DiscoverEU îți permite să îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi.
 

Când are loc următoarea rundă de înscrieri?

De la lansarea inițiativei, în iunie 2018, aproape 70 000 de tineri au primit permise de călătorie DiscoverEU. Următoarea rundă de înscrieri va începe joi, 12 martie 2020, ora 12:00 (CET) și se va încheia joi, 26 martie 2020, ora 12:00 (CET). În ziua Z va apărea pe această pagină butonul „Înscrie-te acum”! 

Pentru a fi eligibil, trebuie:

  • să te fi născut între 1 iulie 2001 (inclusiv) și 30 iunie 2002 (inclusiv)
  • să ai cetățenia uneia din țările fac parte din Uniunea Europeană la data luării deciziei de atribuire
  • să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate sau al pașaportului.

Apoi va trebui să răspunzi la un quizz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup).

Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 iulie 2020 și 28 februarie 2021.

Dacă suferi de un handicap sau de probleme de sănătate care îți îngreunează călătoria, vei primi asistență și sprijin. Consultă rubrica Întrebări și răspunsuri (C.18) pentru a afla mai multe.


Pot călători cu alți participanți?

Da, este posibil. Depinde de tine. Poți merge în călătorie singur sau poți forma un grup cu alte 4 persoane, atâta timp cât și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate menționate mai sus. Toți membrii grupului trebuie să utilizeze codul alocat pentru a-și completa propriul formular de înscriere. Consultă rubrica Întrebări și răspunsuri (B.5-B.11) pentru a afla mai multe.

Poți lua legătura cu alți câștigători DiscoverEU pentru a vă întâlni și călători împreună. Grupul DiscoverEU de pe Facebook este o platformă potrivită în acest sens. Înscrie-te în grup acum și poți discuta cu alți participanți.

 
 „O lume întreagă așteaptă să fie descoperită. Fă-ți bagajele, ia-ți cel mai bun prieten și pornește la drum.”

 

Impresii de călătorie

Ca ambasador DiscoverEU, te invităm să îți împărtășești experiențele de călătorie pe rețelele sociale (Instagram, Facebook și/sau Twitter), cu hashtag-ul #DiscoverEU. De asemenea, poți alege să susții o prezentare în cadrul școlii sau al comunității tale locale. În plus, poți să participi la concursul foto și video #DiscoverEU și să câștigi premii incredibile.

 

Doresc să aflu mai multe detalii!

Te interesează edițiile anterioare? Citește fișa informativă pentru a afla mai multe despre inițiativa DiscoverEU și despre experiențele participanților.

 

 

 

 

Europa e la picioarele tale. Fă primul pas!

 

Inspiră-te din acest material video TedX oferit de Vincent-Immanuel Herr

Ai nevoie de informații suplimentare?

Dacă ai o întrebare despre concursul DiscoverEU, verifică secțiunea „Întrebări și răspunsuri”. În cazul în care nu găsești acolo informațiile de care ai nevoie, contactează-ne direct, făcând clic pe butonul „Adresează-ne o întrebare!”. Ne străduim să răspundem la toate întrebările în termen de cinci zile lucrătoare.
Adresează-ne o întrebare!