DiscoverEU


DiscoverEU


Takk for din interesse. Søknadsperioden på våren for DiscoverEU er nå avsluttet. Resultatene ble annonsert i mai 2022 og deltakerne ble varslet om dette. Den neste søknadsrunden åpner høsten 2022 (spesifikke datoer vil bli annonsert senere). Følg med hvis du er 18 eller i ferd med å fylle 18 i 2022. Et annet sett med 35 000 DiscoverEU-reisekort vil bli gjort tilgjengelig i løpet av høsten, og den generelle informasjonen, reglene og vanlige spørsmålene vil bli oppdatert deretter!

Er du 18 år gammel og lovlig bosatt i et av EUs medlemsland eller tredjeland tilknyttet Erasmus+? Gjør deg klar til å utforske Europa! DiscoverEU er stolte av å være en del av Erasmus+ Program-familien og å bidra til det europeiske ungdomsåret 2022 med mange flere reisepass og muligheter! 

Hva er DiscoverEU?

DiscoverEU er en handling i Erasmus+-programmet som gir deg muligheten til å oppdage Europa gjennom læringserfaringer. Reiser du hovedsakelig med tog (det finnes unntak for å tillate de som bor på øyer eller i avsidesliggende områder), vil du oppdage Europas fantastiske landskap og dets mangfold av byer og tettsteder. Du kan søke i løpet av de to søknadsrundene som finner sted hvert år. Godkjente søkere tildeles et reisepass.

Som 18-åring bosatt i EU eller i et av tredjelandene tilknyttet Erasmus+-programmet som Island, Liechtenstein, Nord-Makedonia, Norge, Serbia og Tyrkia, tilbyr DiscoverEU deg muligheten til å delta i en reiseopplevelse som vil gjøre deg i stand til å utforske Europas mangfold, lære om dets kulturelle arv og historie, og få kontakt med mennesker fra hele kontinentet. Videre lar DiscoverEU deg som ung person utvikle livsferdigheter av verdi for fremtiden din, for eksempel uavhengighet, selvtillit og åpenhet for andre kulturer.  

NYHET! Fra og med første søknadsrunde i 2022 vil de utvalgte deltakerne motta et DiscoverEU rabattkort med rabatter på kulturbesøk, opplæringsaktiviteter, sport, lokal transport, overnatting, mat mm.

Når er neste runde?

Mer enn 130 000 unge mennesker har fått reisepass siden den første søknadsrunden i juni 2018. Enda en runde kommer til å finne sted mellom torsdag 7.april 2022 kl. 12.00 (CEST) og torsdag 21. april 2022 kl. 12:00 (CEST). En «Søk nå»-knapp kommer til å dukke opp på denne siden på D-dagen! 

For å kunne kvalifisere deg, må du:

  • være født mellom 1. juli 2003 (inkludert) og 30. juni 2004 (inkludert);
  • fyll ut riktig identitetskort (ID), pass eller lovlig oppholdskortnummer på det elektroniske søknadsskjemaet;
  • være lovlig bosatt*, på tidspunktet for valgbeslutningen, i ett av følgende land: 

          -  en av EUs medlemsstater, inkludert oversjøiske land og territorier (OCT) eller
          -  et av tredjelandene tilknyttet Erasmus+-programmet: Island, Liechtenstein, Nord-Makedonia, Norge, Serbia og Tyrkia. 

* For mer informasjon se Regler-delen "2. Kvalifiserte søkere”

Da må du delta på en quiz (med mindre du søker som gruppemedlem).

Hvis du blir valgt ut, kan du reise i en periode på minimum 1 dag og opptil 30 dager mellom 1. juli 2022 og 30. juni 2023

Merk at hvis du har en funksjonshemming eller et helseproblem som gjør reisen din utfordrende, vil du motta hjelp og støtte for å hjelpe deg med å delta på tiltaket. Se vår FAQ C.13 for å få vite mer.

Er du for ung til å delta på denne runden? Ikke bekymre deg! Det blir en runde på høsten så vel som våren hvert år.

Kan jeg reise med vennene mine?

Ja det kan du! Det er helt opp til deg. Du kan reise alene eller legge til opptil 4 venner i gruppen din, forutsatt at de oppfyller kvalifikasjonsvilkårene ovenfor. De vil bruke søknadskoden din til å sende inn sin egen søknad. Se vår FAQs B.5 til B.11 for å få vite mer.

Du kan også kombinere reiseplaner med andre DiscoverEU-reisende! DiscoverEU Facebook gruppen er en god plattform for å gjøre dette. Bli medlem av gruppen for å chatte med andre deltakere.

Når du har blitt valgt ut, vil Erasmus+ nasjonale byråer hjelpe deg med å koble til og lære, med organisering av møter før avreise og møter for folk som skal reise.


Det finnes en stor verden der ute. Pakk ryggsekken, din beste venn og dra.’

 

Del erfaringer 

Som en DiscoverEU Ambassadør, oppfordrer vi deg til å dele reiseopplevelsene dine gjennom sosiale medieverktøy - Instagram, Facebook and/or Twitter - using #DiscoverEU. Du kan bestemme deg for å holde en presentasjon på skolen eller lokalsamfunnet. Videre kan du delta på #DiscoverEU photo/video #Competition og vinne flotte premier. 

Jeg vil vite mer!

Interessert i de tidligere søknadsrundene? Se DiscoverEU factsheets for å lese mer om tiltaket og opplevelsene til noen av våre unge DiscoverEU-reisende.

 

Europa for dine føtter. Ta det første steget.
 

 

Inspirerende TedX video fra Vincent-Immanuel Herr

#FreeInterrail - A Vision of a Europe for All | Vincent-Immanuel Herr | TEDxOTHRegensburg