DiscoverEU


DiscoverEU


Verdere updates

Heb je je reisplannen door COVID-19 moeten uitstellen? Heb je in november 2019 een reispas gewonnen, maar zijn je plannen door de coronacrisis in het water gevallen? Dan hebben we goed nieuws: je mag nog op reis tot 31 augustus 2021. Wacht tot ons team contact met je opneemt om je te helpen met de volgende stappen! Wist je dat je de EU ook op andere manieren kunt ontdekken?
Meer informatie.

Wat gebeurt er met de volgende aanvraagronde? We doen ons best om DiscoverEU in oktober 2021 weer op de rails te zetten en nieuwe kansen te bieden om een reispas te winnen, als de omstandigheden in Europa dat toelaten! Blijf ons ondertussen volgen op sociale media, vooral onze Facebookgroep #DiscoverEU Official, we houden je op de hoogte! 

- - -

Ben je 18 jaar en burger van de Europese Unie? Ontdek Europa! DiscoverEU is trotse deelnemer aan het Europees Jaar van de spoorwegen 2021.

Wat is DiscoverEU?

DiscoverEU is een initiatief van de Europese Unie waarmee je de kans krijgt om Europa te ontdekken. Ontdek de indrukwekkende landschappen en de verscheidenheid aan steden en dorpen in Europa. Je reist vooral per trein, maar ook als je op een eiland of in een afgelegen gebied woont, maak je kans om deel te nemen. Je kunt een aanvraag indienen bij de twee aanvraagrondes die elk jaar plaatsvinden. Geselecteerde jongeren krijgen een gratis reispas.

Als 18-jarige EU-burger kun je met DiscoverEU reiservaring opdoen waarmee je volop kunt genieten van de vrijheid van verkeer in de Europese Unie. Zo kun je kennis maken met de verscheidenheid, de culturele rijkdom en de geschiedenis van Europa, in contact komen met mensen uit heel Europa en uiteindelijk jezelf beter leren kennen. Ook kun je dankzij DiscoverEU vaardigheden ontwikkelen die waardevol zijn voor je toekomst, zoals onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en interesse in andere culturen.  

Meer weten over eerdere rondes? Check de factsheet voor meer informatie over het initiatief en ervaringen van jongeren die al met DiscoverEU op reis zijn geweest.

 

Inspirerende TedX-video van Vincent-Immanuel Herr