DiscoverEU


DiscoverEU


További frissítések

Te is egyike vagy a DiscoverEU 2019. novemberi nyerteseinek? A Covid19-járvány miatt nem tudtál elutazni? Ne aggódj, az utazási időszakot 2021. augusztus 31-ig meghosszabbítottuk. Munkatársaink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot, és elmagyarázzák a következő teendőket. Még nincs késő, hogy felfedezd Európát!
Bővebb információkért olvasd el ezt a tájékoztatást.

Kíváncsi vagy rá, mikor lesz a következő pályázati forduló? Ha javulni fog a helyzet Európa-szerte, 2021 tavaszán elindítjuk a DiscoverEU következő pályázati fordulóját, hogy a 18 éves európai fiatalok újabb csoportja utazási igazolványt nyerhessen. Addig is kövess bennünket a közösségi felületeken, ahol folyamatosan tájékoztatunk a fejleményekről! 

- - -

Valamelyik EU-ország épp 18 éves állampolgára vagy? Ha igen, akkor csomagolj és fedezd fel Európát!

 

Mi is az a DiscoverEU?

A DiscoverEU az Európai Unió kezdeményezése, mely lehetőséget kínál az európai fiataloknak, hogy ellátogassanak az EU egy vagy több másik országába, és életre szóló élményekkel gazdagodjanak. Elsősorban vasúton utazva (kivételes esetekben, pl. szigeteken vagy távoli területeken élők esetében más közlekedési eszközökkel is) felfedezheted Európa változatos tájait és érdekesebbnél érdekesebb városait. Minden évben két pályázati fordulót szervezünk. A sikeres pályázók utazási igazolványt kapnak.

A DiscoverEU uniós kezdeményezés alkalmat nyújt a 18 éves európai fiataloknak arra, hogy – élve az EU-n belüli szabad mozgás lehetőségével – felfedezzék Európa ezer arcát, kulturális örökségét és történelmét, és új barátokat szerezzenek a kontinens különböző szegleteiben. A DiscoverEU keretében tett utazás hozzásegíthet ahhoz is, hogy magabiztosabbá, önállóvá válj, és más kultúrákat megismerve szélesebb látókörre tegyél szert. Ezek a tulajdonságok egész életed során hasznosnak fognak bizonyulni.

Kíváncsi vagy a korábbi pályázati fordulókra? Olvasd el rövid tájékoztatónkat, mely tartalmazza a fő tudnivalókat és néhány résztvevő élménybeszámolóját.

 

Kedvcsináló TEDx-előadás: Vincent-Immanuel Herr ismerteti a kezdeményezést