DiscoverEU


DiscoverEU


Ajankohtaista:

Voititko DiscoverEU-matkakortin marraskuun 2019 hakukierroksella? Covid-19-tilanteen vuoksi matkustusaikaa on pidennetty 30.9.2022 asti. DiscoverEU-tiimi ottaa sinuun yhteyttä ja neuvoo jatkotoimissa.
Lisätietoa

Kaipaatko tietoa seuraavasta hakukierroksesta? Seuraava DiscoverEU-matkakorttihaku pyritään järjestämään 12.–26.10.2021, jos olosuhteet Euroopassa sen sallivat. Silloin tarjolla on 60 000 matkakorttia. Ajantasaista tietoa saat sosiaalisen median DiscoverEU-kanavilta, kuten virallisesta #DiscoverEU-ryhmästä Facebookissa

- - -

Oletko 18-vuotias EU-maan kansalainen? Lähde löytöretkelle Eurooppaan! DiscoverEU on mukana Euroopan rautateiden teemavuoden 2021 tapahtumissa.

Mikä DiscoverEU on?

DiscoverEU on EU-hanke, jossa 18-vuotiaat nuoret pääsevät tutustumaan Eurooppaan junalla matkustaen (saarilla tai syrjäseuduilla asuvat voivat käyttää myös muita kulkuneuvoja). DiscoverEU-matkakorttien hakukilpailu järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Matkakortin voittaneet nuoret saavat tilaisuuden matkustaa ja hyödyntää oikeuttaan liikkua vapaasti EU:n sisällä. Samalla he pääsevät tutustumaan Euroopan monimuotoisuuteen, sen kulttuuriin ja historiaan sekä uusiin ihmisiin. Matkustaminen voi myös opettaa monenlaisia taitoja sekä kasvattaa itseluottamusta, itsenäisyyttä ja avoimuutta vieraita kulttuureja kohtaan.  

Lue tiedote, jossa esitellään hankkeen vaiheita ja nuorten matkakokemuksia.

 

Vincent-Immanuel Herr: ”A Vision of a Europe for All” (TEDx-puhe)