Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

DiscoverEU


DiscoverEU
Kiitos kaikille DiscoverEU-kilpailuun osallistuneille! Kesäkuun 2018 hakukierros on päättynyt, mutta jo syksyllä 2018 järjestetään uusi haku. Silloin on jälleen tilaisuus voittaa matkakortti (tarkemmat tiedot hakumenettelystä ilmoitetaan myöhemmin).

 

Mikä DiscoverEU on?

 DiscoverEU on Euroopan unionin uusi hanke, jossa 18-vuotiaille tarjotaan tilaisuus päästä matkalle Eurooppaan.

Ensimmäinen hakujakso, joka oli kesäkuussa 2018, herätti suurta kiinnostusta nuorten keskuudessa. Silloin DiscoverEU-matkakorttia haki 100 480 nuorta EU-kansalaista. Heistä 15 000 onnekasta voitti matkakortin. Voittajat olivat vastanneet oikein tietovisakysymyksiin ja lisäksi osuneet lähimmäs oikeaa vastausta jokerikysymyksen kohdalla.

Myöhemmin tänä syksynä järjestetään toinen hakujakso, jolloin tarjoutuu uusi mahdollisuus voittaa matkakortti.

DiscoverEU on mainio tilaisuus tutustua Euroopan maihin, nauttia kulttuurien rikkaudesta, saada uusia ystäviä ja oppia tuntemaan itseään.

Euroopan kulttuuriperintö on hyvin monipuolinen, ja DiscoverEU antaa mahdollisuuden tutustua siihen. Käy vaikkapa Euroopan kulttuuripääkaupungissa. (Satutko tietämään, mitkä kaupungit ovat tänä vuonna kulttuuripääkaupunkeja?) Tai vieraile jollakin lukuisista festivaaleista ja taidetapahtumista, joita järjestetään kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden 2018 yhteydessä. Vietätkö mieluummin unohtumattoman päivän museossa vai innostaako sinua enemmän retki luonnonpuistoon? Kulttuuriperintöön tutustuminen auttaa ymmärtämään, miten Eurooppa voi olla samalla sekä yhtenäinen että moninainen. Se, mikä meitä eurooppalaisia oikeastaan yhdistää, onkin hyvä keskustelunaihe uusien matkatuttavuuksien kanssa.

Matkustaminen tapahtuu pääosin junalla. Junamatkoilla pääsee helposti ihailemaan Euroopan kaupunkien ja maisemien loputonta kirjoa.

Matkakortilla voi matkustaa myös muilla kulkuneuvoilla, kuten linja-autolla tai lautalla, jos junan käyttö ei ole mahdollista. Lentokoneella matkustaminen sallitaan poikkeustapauksissa, kun muita liikennevälineitä ei ole saatavilla. Näin taataan, että myös syrjäisillä alueilla tai saarilla asuvat nuoret voivat lähteä matkalle.

 

Ensimmäinen hakujakso

Ensimmäinen hakujakso alkoi 12.6.2018 klo 12 (Keski-Euroopan aikaa, CET) ja päättyi 26.6.2018 klo 12 (Keski-Euroopan aikaa, CET). Hakijoiden oli

  • oltava 18-vuotiaita 1.7.2018 (syntynyt 2.7.1999–1.7.2000)
  • oltava jonkin Euroopan unionin jäsenmaan kansalaisia
  • täytettävä henkilökorttinsa tai passinsa numero sähköiseen hakulomakkeeseen
  • voitava aloittaa matkansa jostakin EU:n jäsenmaasta
  • voitava aloittaa matkansa aikavälillä 9.7.–30.9.2018
  • voitava matkustaa 1–30 päivää
  • voitava matkustaa 1–4 maassa EU:n alueella
  • oltava halukkaita toimimaan DiscoverEU-lähettiläinä.

Hakemuksen saattoi tehdä yksin tai ryhmässä, jossa oli enintään 5 henkilöä. 

Arviointikomitea kokoontui 27.6.2018, ja 15 000 voittajaa julistettiin 28.6.2018. Voittajat saivat matkakortit ja tilaisuuden tutustua Eurooppaan tämän kesän aikana.

Haluatko tietää lisää ensimmäisestä DiscoverEU-hakukierroksesta? Lue tiedote, jossa esitellään hankkeen vaiheita ja nuorten matkakokemuksia.

 

Seuraava hakujakso on syksyllä

Toinen hakujakso järjestetään syksyllä 2018. Jos ensimmäisellä hakukierroksella ei onnistanut, sinulla on uusi mahdollisuus voittaa matkakortti seuraavan hakukierroksen aikana.

Lisätietoa julkaistaan Euroopan nuorisoportaalissa ja sosiaalisessa mediassa.

 

Eurooppa on ulottuvillasi. Ota ensimmäinen askel!

 

 

Vincent-Immanuel Herr: ”A Vision of a Europe for All” (TEDx-puhe)

#FreeInterrail - A Vision of a Europe for All | Vincent-Immanuel Herr | TEDxOTHRegensburg

Video Description: 

 

Mitä toivomme hakijalta?

Matkakortin saajat nimetään DiscoverEU-lähettiläiksi, joita pyydetään raportoimaan matkakokemuksistaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa (Instagram, Facebook tai Twitter) tai esittelemään matkaansa koulussaan tai paikallisyhteisössään. Ja valittiinpa sinut matkakortin saajaksi tai ei, olet tervetullut DiscoverEU-ryhmään Facebookissa!

 

Tarvitsetko lisätietoa?

Jos sinulla on kysyttävää DiscoverEU-hankkeesta, tutustu Usein kysyttyä -osion vastauksiin. Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa, voit ottaa yhteyttä napsauttamalla ”Lähetä kysymys” -painiketta. Pyrimme vastaamaan 5 arkipäivän kuluessa.
Ota yhteyttä