Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

DiscoverEU


DiscoverEU


Uusimmat tiedot

Voititko DiscoverEU-matkakortin marraskuun 2019 hakukierroksella? Covid-19-tilanteen vuoksi matkustusaikaa on pidennetty 31.8.2021 asti. Odota, että DiscoverEU-tiimi ottaa sinuun yhteyttä ja neuvoo jatkotoimissa.
Lisätietoa

Kaipaatko tietoa seuraavasta hakukierroksesta? Pyrimme järjestämään uuden hakukierroksen heti, kun olosuhteet Euroopassa sen sallivat. Seuraa DiscoverEU-hanketta sosiaalisessa mediassa, niin pysyt ajan tasalla! 

- - -

Oletko 18-vuotias EU-maan kansalainen? Lähde löytöretkelle Eurooppaan!

 

Mikä DiscoverEU on?

DiscoverEU on EU-hanke, jossa 18-vuotiaat nuoret voivat päästä matkalle tutustumaan Eurooppaan. Matkustaminen tapahtuu pääosin junalla (poikkeuksena saarilla tai syrjäisillä alueilla asuvat nuoret). DiscoverEU-matkakortin hakukilpailu järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran se järjestettiin kesällä 2018, ja sen jälkeen on jo lähes 70 000 nuorta saanut matkakortin.

DiscoverEU-hankkeen tarkoituksena on antaa 18-vuotiaille nuorille EU-kansalaisille tilaisuus matkustaa ja hyödyntää oikeuttaan liikkua vapaasti EU:n sisällä. Samalla he pääsevät tutustumaan Euroopan monimuotoisuuteen ja eurooppalaiseen kulttuuriin ja historiaan sekä uusiin ihmisiin. Hanke antaa nuorille myös tilaisuuden oppia monenlaisia taitoja sekä kasvattaa itseluottamusta, itsenäisyyttä ja avoimuutta vieraita kulttuureja kohtaan.
 

Milloin on seuraava hakukierros?

Seuraava hakukierros alkaa torstaina 12.3.2020 klo 12.00 (Keski-Euroopan aikaa, CET) ja päättyy torstaina 26.3.2020 klo 12.00 (Keski-Euroopan aikaa, CET). Hakemuksen pääsee tekemään linkistä, joka tulee tälle sivulle, kun hakuaika on alkanut. 

Voit osallistua hakuun, jos

  • olet syntynyt aikavälillä 1.7.2001–30.6.2002
  • olet jonkin Euroopan unionin jäsenmaan kansalainen silloin, kun matkakortin myöntämispäätös tehdään
  • ilmoitat henkilökorttisi tai passisi numeron sähköisessä hakulomakkeessa.

Lisäksi sinun on osallistuttava tietovisaan (paitsi jos jätät hakemuksen jonkin ryhmän jäsenenä).

Matkakortin saajiksi valitut hakijat voivat matkustaa 1–30 päivän ajan ajanjaksolla 1.7.2020–28.2.2021.

Jos sinulla on vamma tai muu terveydellinen rajoite, voidaan DiscoverEU-matkalla tehdä tiettyjä erityisjärjestelyjä. Lisätietoja on Usein kysyttyjen kysymysten kohdassa C.18.


Voinko matkustaa yhdessä ystävieni kanssa?

Kyllä voit. Voit itse valita, haluatko matkustaa yksin vai 1–3 kaverin kanssa samassa ryhmässä, jos myös he täyttävät edellä esitetyt hakuehdot. Heidän on ilmoitettava sinun hakukoodisi omassa hakemuksessaan. Lisätietoja on Usein kysyttyjen kysymysten kohdissa B.5–B.11.

Voit myös halutessasi järjestää tapaamisia ja tehdä yhteisiä matkasuunnitelmia muiden DiscoverEU-matkakortin saaneiden kanssa. Voit olla yhteydessä muihin matkalaisiin esimerkiksi Facebookin DiscoverEU-ryhmän kautta. Liity ryhmään ja viestittele muiden osallistujien kanssa.

 
 ”Koko maailma on avoinna. Pakkaa reppu, ota kaveri mukaan ja lähde matkaan.”

 

Miten voin jakaa kokemuksiani?

Matkakortin saajat nimetään DiscoverEU-lähettiläiksi, joita pyydetään raportoimaan matkakokemuksistaan sosiaalisessa mediassa (Instagram, Facebook, Twitter yms. – #DiscoverEU). Voit myös esitellä matkaa koulussasi tai kotipaikkakuntasi tapahtumissa. Lisäksi voit osallistua valokuva- ja videokilpailuun (#DiscoverEU photo/video #Competition) ja voittaa palkinnon.

 

Mistä saan lisätietoja?

Lue tiedote, jossa esitellään hankkeen vaiheita ja nuorten matkakokemuksia.

 

 

 

 

Eurooppa on ulottuvillasi. Ota ensimmäinen askel!

 

Vincent-Immanuel Herr: ”A Vision of a Europe for All” (TEDx-puhe)

Tarvitsetko lisätietoa?

Jos sinulla on kysyttävää DiscoverEU-hankkeesta, tutustu Usein kysyttyä -osion vastauksiin. Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa, voit ottaa yhteyttä napsauttamalla ”Lähetä kysymys” -painiketta. Pyrimme vastaamaan 5 arkipäivän kuluessa.
Ota yhteyttä