Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

DiscoverEU


DiscoverEU
Tak for din interesse i DiscoverEU. Desværre sluttede denne ansøgning i juli 2018. Men bare rolig, der kommer en ny ansøgningsrunde til DiscoverEU i efteråret 2018. Så du får en ny chance for at vinde et rejsekort (nærmere detaljer følger).

 

Hvad er DiscoverEU?

Er du 18 år? Vil du ud på eventyr? Hvis svaret er ja, så gør dig klar til at opdage Europa med DiscoverEU, et EU-initiativ der gør det muligt for unge at rejse rundt i Europa.

Første ansøgningsrunde sluttede i juni 2018 og var en stor succes blandt unge i Europa. Der var ikke mindre end 100 480 unge, som søgte om et rejsekort fra DiscoverEU! De 15 000 unge, som svarede på quizzen og kom tættest på det rigtige svar på tillægsspørgsmålet, vandt rejsekort.

Til efteråret vil den anden ansøgningsrunde blive søsat, og så får en ny gruppe unge mulighed for at vinde et rejsekort.

Hvorfor ikke gribe chancen for at opleve fri bevægelighed, forstå Europas mangfoldighed bedre, nyde dets kulturrigdom, få nye venner og måske endda finde dig selv?

Europas kulturarv kommer til udtryk i mange forskelige former: DiscoverEU er en glimrende mulighed for at undersøge, hvad Europa har at tilbyde. Besøg for eksempel den europæiske kulturhovedstad (ved du, hvilken by der har æren at være kulturhovedstad i år?). Gå til en af de mange festivaler eller kunstneriske optrædener som led i det europæiske år for kulturarv 2018. Eller måske har du mere lyst til at se dig om i et museum eller gå på opdagelse i en naturpark? Når du udforsker vores fælles kulturarv, kan du opleve Europas enhed og mangfoldighed på samme tid og åbne for en interkulturel samtale om, hvad vi har til fælles. Der er så meget at opdage!

For det meste kommer du til at rejse med tog, så du kan opleve de vildt forskellige byer og fantastiske landskaber, som ligger i vores del af verden.

De unge europæere skal være bred adgang til at rejse på vores kontinent, og derfor tilbyder rejsekortet også bus- og færgerejser. Hvis rejsen ikke kan foretages på andre måder, kan flyrejser under særlige omstændigheder tillades. På den måde kan unge, der bor i afsidesliggende egne eller på en ø, også få mulighed for at være med.

 

Første ansøgningsrunde

Ansøgningsrunden var åben online fra 12. juni kl. 12.00 (dansk tid) til 26. juni 2018 kl. 12.00 (dansk tid). De unge havde mulighed for at søge, hvis de:

  • var 18 år den 1. juli 2018 (født mellem 2. juli 1999 og 1. juli 2000, begge dage inklusive)
  • var statsborger i et af de 28 EU-lande
  • havde udfyldt nummeret på deres ID-kort eller pas på onlineansøgningsformularen
  • begyndte rejsen i et af de 28 EU-lande
  • ville starte deres rejse mellem den 9. juli og den 30. september 2018
  • ville rejse fra og med 1 dag til og med 30 dage
  • ville rejse til mindst 1 og højst fire fremmede lande inden for EU
  • var villig til at blive ambassadør for DiscoverEU.

De nuværende deltagere i DiscoverEU kunne enten ansøge som enkeltpersoner eller som en gruppe på op til fem mennesker. 

Evalueringsudvalget mødtes den 27. juni, og den 28. juni fik de endelige 15 000 vindere fik besked den 28. juni i overensstemmelse med tildelingskriterierne. Denne gruppe af vindere har nu en spændende mulighed for at opdage Europa i sommer.

 

Næste ansøgningsrunde i efteråret

Der kommer en ny ansøgningsrunde i efteråret 2018. Hvis det ikke lykkedes at få et rejsekort i første ansøgningsrunde, får du måske en ny chance i næste runde.

Der kommer snart nye informationer på den Europæiske Ungdomsportal og på de sociale medier.

 

Europa ligger for dine fødder. Tag det første skridt.

 

Inspirerende TedX-video fra Vincent-Immanuel Herr

#FreeInterrail - A Vision of a Europe for All | Vincent-Immanuel Herr | TEDxOTHRegensburg

Video Description: 

 

Hvad forventer vi af dig?

Når du bliver ambassadør for DiscoverEU, bliver du bedt om at melde tilbage om dine rejseoplevelser, f.eks. gennem sociale medier som Instagram, Facebook eller Twitter eller vil at lave en fremlæggelse på din skole eller i dit lokalsamfund. Og uanset om du bliver udvalg eller ej, så husk at være med i DiscoverEU på Facebook!

 

Behov for flere oplysninger?

Hvis du har spørgsmål om DiscoverEU, kan du tjekke svarene på vores side med ofte stillede spørgsmål. Hvis du ikke kan finde de oplysninger, du har brug for, på denne side, kan du kontakte os direkte ved at klikke på "Spørg os!". Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser inden for fem arbejdsdage.
Spørg os!