Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

DiscoverEU


DiscoverEU


Nye opdateringer

Er du en af vinderne af DiscoverEU-rejsekort fra november 2019? Hvis du har sat din rejse i bero på grund af covid-19, er der ingen grund til bekymring. Vi har forlænget rejseperioden indtil den 31. august 2021. Vent, til vores team kontakter dig for at guide dig gennem de næste skridt! Du kan stadig rejse med DiscoverEU!
Læs mere her.

Vil du gerne vide noget om den næste ansøgningsrunde? Så snart forholdene i Europa tillader det, vil vi gøre vores bedste for at få DiscoverEU tilbage på sporet og give unge en nye chance for at få et rejsekort. Følg os på de sociale medier, så du kan se vores opdateringer. 

- - -

Er du 18 år og EU-borger? Gør dig klar til at tage på opdagelse i Europa!

 

Hvad er DiscoverEU?

Discover EU er et EU-initiativ, der giver dig en chance for at opdage Europa samtidig med, at du lærer noget og får nye oplevelser. Ved at rejse med tog (der er undtagelser, så de, der bor på øer eller i fjerntliggende egne, også kan være med) opdager du Europas fantastiske landskaber og vidt forskellige byer. Du kan ansøge om at få et rejsekort via de to ansøgningsrunder, som gennemføres hvert år – måske bliver du én af de heldige vindere.

DiscoverEU giver dig chancen for at få en rejseoplevelse, hvor du gør brug af den frie bevægelighed i hele EU til at udforske Europas mangfoldighed, lære om den europæiske kulturarv og historie og møde mennesker fra hele kontinentet. Desuden får du mulighed for at udvikle dig personligt. At rejse på denne måde kan bl.a. gøre dig mere selvstændig, give dig større selvtillid og gøre dig mere åben over for andre kulturer – alt sammen noget du kan bruge i dit fremtidige liv.

Er du interesseret i de tidligere ansøgningsrunder? Se DiscoverEU's factsheet, og find ud af mere om initiativet og nogle af de unge rejsendes oplevelser.

 

Inspirerende TedX-video fra Vincent-Immanuel Herr