DiscoverEU


DiscoverEU


God nyhed: Fra 2022 bliver DiscoverEU en del af Erasmus+-programmet. Følg med i det nye, der sker, og udvid din horisont til at omfatte flere lande end nogensinde før. Oktober 2021-ansøgningsrunden er nu slut. Den første ansøgningsrunde, hvor Erasmus+-reglerne gælder, kommer i foråret 2022 – de nøjagtige datoer og opdateringen af reglerne offentliggøres på et senere tidspunkt.

 

Er du 18 år og borger i EU? Gør dig klar til at udforske Europa! DiscoverEU er stolt over at være en del af det europæiske år for jernbanetransport 2021.

Hvad er DiscoverEU?

DiscoverEU er et EU-initiativ, der giver dig mulighed for at udforske Europa, samtidig med at du lærer noget og får nye oplevelser. Ved primært at rejse med tog (der er undtagelser for dem, der bor på øer eller i fjerntliggende egne) oplever du Europas fantastiske landskaber og vidt forskellige byer. Du kan ansøge i løbet af de to ansøgningsrunder, der finder sted hvert år. De heldige får tildelt et rejsekort.

Som 18-årig EU-borger har du med DiscoverEU mulighed for at deltage i en rejseoplevelse, hvor du kan udnytte den frie bevægelighed i hele EU, udforske Europas mangfoldighed, lære om den europæiske kulturarv og historie og møde folk fra hele kontinentet. Desuden giver DiscoverEU dig mulighed for at udvikle dig personligt, blive mere selvstændig, få større selvtillid og blive mere åben over for andre kulturer – alt sammen noget, du kan bruge i dit fremtidige liv.  

Helt ekstraordinært for denne runde kan de unge, der var kvalificeret til de to runder i 2020, som blev aflyst på grund af covid-19-pandemien, også ansøge.

/!\ Endnu en undtagelse, der gælder for denne runde: Britiske statsborgere kan stadig deltage i denne runde af DiscoverEU. Læs mere under A.12 i vores Spørgsmål og svar.

Hvornår er den næste ansøgningsrunde?

Næsten 70.000 unge har fået tildelt et rejsekort, siden den første ansøgningsrunde i juni 2018. Endnu en runde løber fra tirsdag den 12. oktober 2021 kl. 12.00 (dansk tid) til tirsdag den 26. oktober 2021 kl. 12.00 (dansk tid). Når ansøgningsrunden åbner, kommer der en "Ansøg nu"-knap på denne side! 

For at være kvalificeret skal du opfylde følgende:

  • Du skal være født i perioden fra og med den 1. juli 2001 til og med den 31. december 2003.
  • Du skal være statsborger i et EU-land på tidspunktet for udvælgelse af deltagere.
  • Du skal angive det korrekte identitets- eller pasnummer på onlineansøgningsformularen.

Derefter skal du deltage i en quiz (medmindre du ansøger som gruppemedlem).

Hvis du bliver udvalgt, kan du rejse i en periode på mindst 1 dag og højst 30 dage mellem den 1. marts 2022 og den 28. februar 2023. 

Bemærk, at du vil få støtte og hjælp, hvis du har et handicap eller et sundhedsproblem, der kan påvirke din rejse, så du kan deltage i DiscoverEU. Se C.13 i vores Ofte stillede spørgsmål for at få mere at vide.

Kan jeg rejse med mine venner?

Ja, det kan du! Det er helt op til dig. Du kan rejse alene eller sammen med fire venner i en gruppe, hvis de opfylder ovenstående kvalifikationskrav. De skal bruge din ansøgningskode, når de udfylder deres egen ansøgning. Se B.5 til B.11 i vores Ofte stillede spørgsmål for at få mere at vide.

Du kan også arrangere møder og kombinere rejseplaner med andre rejsende med DiscoverEU! Facebookgruppen for DiscoverEU er et godt sted at gøre dette. Bliv medlem af gruppen nu for at chatte med de andre deltagere.

 

 "Verden venter på dig. Så pak rygsækken, tag fat i din bedste ven, og så er det bare af sted."

 

Del dine erfaringer 

Som ambassadør for DiscoverEU inviterer vi dig til at dele dine rejseerfaringer på sociale medier som Instagram, Facebook og/eller Twitter via hashtagget #DiscoverEU. Du kan også fortælle om dine erfaringer på din skole eller i dit lokalsamfund. Du kan desuden deltage i foto-/videokonkurrencen DiscoverEU med hashtaggene #DiscoverEU og #Competition og vinde fantastiske præmier. 

Jeg vil gerne vide mere!

Er du interesseret i de tidligere ansøgningsrunder? Se faktabladene om DiscoverEU for at læse mere om initiativet og nogle af vores unge DiscoverEU-rejsendes erfaringer.

 

Europa ligger for dine fødder. Tag det første skridt.
 

 

Inspirerende TedX-video fra Vincent-Immanuel Herr