Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

DiscoverEU


DiscoverEU
Tak for din interesse. Ansøgningsperioden er slut. Der starter en ny ansøgningsrunde til efteråret (annonceres på et senere tidspunkt).

 

Hvad er DiscoverEU?

Er du 18 år? Vil du ud påeventyr? Hvis svaret er ja, så gør dig klar til at opdage Europa med DiscoverEU, et EU-initiativ der gør det muligt for omkring 15 000 unge at få et rejsekort nu til sommer.

Grib chancen for at opleve fri bevægelighed, forstå Europas mangfoldighed bedre, nyde dets kulturrigdom, få nye venner og måske endda finde dig selv.

Og fordi 2018 også er det europæiske år for kulturarv, kan rejsen blive endnu bedre! Der er mange events over hele Europa for at fejre vores utrolig forskelligartede kulturarv.

For det meste kommer du til at rejse med tog. Så du bliver helt sikkert overvældet af de vildt forskellige byer og fantastiske landskaber, som ligger i vores del af verden.

Der skal være bred adgang til at rejse på vores kontinent, og derfor tilbyder rejsekortet også bus- og færgerejser. Hvis rejsen ikke kan foretages på andre måder, kan flyrejser under særlige omstændigheder tillades. På den måde kan unge, der bor i afsidesliggende egne eller på en ø, også få mulighed for at være med.

 

Hvem kan ansøge?

Du kan kun ansøge, hvis du:

  • er 18 år den 1. juli 2018 (født mellem 2. juli 1999 og 1. juli 2000, begge dage inklusive)
  • er statsborger i et af de 28 EU-lande
  • udfylder nummeret på dit ID-kort eller pas på onlineansøgningsformularen
  • begynder din rejse i et af de 28 EU-lande
  • vil begynde rejsen mellem 9. juli og 30. september 2018
  • vil rejse fra og med 1 dag til og med 30 dage
  • vil besøge mindst ét og op til fire fremmede lande inden for EU
  • er villig til at blive ambassadør. for  DiscoverEU .

Hvis du opfylder disse betingelser, kan du bruge registreringsværktøjet på nettet.

Du kan søge alene eller som en gruppe på op til 5 mennesker. Hvis du er med i en gruppe, skal der udpeges en gruppeleder. Gruppelederen udfylder ansøgningsformularen og deltager i quizzen og besvarer det afgørende spørgsmål. Han/hun modtager en kode, når ansøgningen skal indsendes, og sørger for at informere gruppemedlemmerne, så de kan registrere sig. Med den kode, som gruppelederen udleverer, kan de andre medlemmer registrere sig online og udfylde deres personlige oplysninger. Alle gruppemedlemmerne skal også være over 18 år.

Ofte stillede spørgsmål

 

Hvornår og hvordan kan jeg ansøge?

Ansøgningsrunden er åben online fra 12. juni kl. 12.00 (dansk sommertid​) til 26. juni 2018 kl. 12.00 (dansk sommertid​). For det første skal du indtaste dine personoplysninger og fortælle nærmere om den rejse, du har tænkt dig at tage ud på. For det andet skal du svare på 5 spørgsmål om det europæiske år for kulturarv i 2018 og EU's initiativer for unge. Til sidst skal du svare på et afgørende spørgsmål, som gør det muligt for Kommissionen at lave en rangliste over ansøgerne, hvis der kommer for mange ansøgninger. Når deltagerne er valgt, skal de begynde deres rejse mellem 9. juli og 30. september 2018.

 

Europa ligger for dine fødder. Tag det første skridt.

 

Inspirerende TedX-video fra Vincent-Immanuel Herr

#FreeInterrail - A Vision of a Europe for All | Vincent-Immanuel Herr | TEDxOTHRegensburg

Video Description: 

 

Hvad forventer vi af dig?

Når du bliver ambassadør for DiscoverEU, bliver du bedt om at melde tilbage om dine rejseoplevelser, f.eks. gennem sociale medier som Instagram, Facebook eller Twitter eller vil at lave en fremlæggelse på din skole eller i dit lokalsamfund. Husk at følge vores side på Facebook, DiscoverEU, når den er klar!

Behov for flere oplysninger?

Hvis du har spørgsmål om DiscoverEU, kan du tjekke svarene på vores side med ofte stillede spørgsmål. Hvis du ikke kan finde de oplysninger, du har brug for, på denne side, kan du kontakte os direkte ved at klikke på "Spørg os!". Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser inden for fem arbejdsdage.
Spørg os!