DiscoverEU


DiscoverEU


Други актуализации

Ти си един от спечелилите карта за пътуване DiscoverEU през ноември 2019 г.? Ако си отложил пътуването си заради COVID-19, не се безпокой, тъй като удължихме периода за пътуване до 30 септември 2022 г. Нашият екип ще се свърже с теб, за да те напътства в следващите етапи! Все още имаш време да откриеш нашия ЕС!
За повече информация щракни тук.

Питаш се какво ще стане със следващия кръг на подаване на кандидатури? Ако условията в Европа го позволяват, ще направим всичко възможно да възобновим DiscoverEU от 12.10.2021 г. до 26.10.2021 г. и да предложим нови възможности за спечелване на една от 60 000 карти за пътуване! Междувременно продължавай да посещаваш нашите профили в социалните медии, и по-специално нашата официална група във Facebook #DiscoverEU, за да не пропуснеш последните новини! 

- - -

На 18 години си и си гражданин на Европейския съюз? Приготви се да опознаеш Европа! DiscoverEU се гордее да бъде част от Европейската година на железопътния транспорт (2021 г.).

Какво представлява DiscoverEU?

DiscoverEU е инициатива на Европейския съюз, която ти дава възможност да опознаеш Европа от собствен опит. Пътувайки предимно с влак (има изключения за участниците, които живеят на остров или в отдалечен район) ще опознаеш впечатляващите пейзажи на Европа и нейното разнообразие от големи и малки градове. Можеш да кандидатстваш по време на двата кръга на кандидатстване, които се провеждат всяка година. Успешните кандидати се награждават с карта за пътуване.

Като 18-годишен гражданин на Европейския съюз, DiscoverEU ти дава възможност да предприемеш пътуване, което ще ти позволи да се възползваш от предимствата на свободата на движение в целия Европейския съюз, да опознаеш многообразието на Европа, да се запознаеш с европейското културно наследство и история и да се срещнеш с хора от целия континент. Освен това DiscoverEU ти дава възможност да развиеш ценни житейски умения за твоето бъдеще, като независимост, увереност и отвореност към други култури.  

Интересуваш се от миналите кръгове на кандидатстване? Виж информационния документ за DiscoverEU, за да научиш повече за инициативата и за преживяванията на някои от нашите млади пътешественици.

 

Вдъхновяващ видеоклип на TEDx с Винсент-Емануел Хер