Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Road Trip στην Ευρώπη

Θα σας άρεσε η ιδέα αν φέτος το καλοκαίρι μπορούσατε να ταξιδέψετε στην Ευρώπη, σε ένα συναρπαστικό, γεμάτο από εμπειρίες Road Trip, εντελώς δωρεάν; Αυτή η διοργάνωση τότε είναι για εσάς.

Το The Road Trip Project είναι μια ταξιδιωτική εμπειρία, όπου 8 νέοι, σε 4 ομάδες των 2 ατόμων, θα ταξιδέψουν οδικώς στην Ευρώπη, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018.  

Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν την ευρωπαϊκή ήπειρο με ένα μικρό λεωφορείο, ακολουθώντας κάθε ομάδα μία από τις παρακάτω διαδρομές: 

  • Η Μεσογειακή διαδρομή η οποία διασχίζει χώρες της Μεσογείου.
  • Η διαδρομή του Ατλαντικού εξερευνά την ευρωπαϊκή ακτή του Ατλαντικού
  • Η διαδρομή του Δούναβη επικεντρώνεται σε χώρες τις οποίες διαπλέει ο Δούναβης 
  • Η διαδρομή της Βαλτικής έχει σταθμούς στις χώρες της Βαλτικής Θάλασσας.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και θα εξερευνήσουν άγνωστα μέρη, θα έλθουν σε επαφή με τους ντόπιους και θα ζήσουν το ρυθμό των περιοχών που επισκέπτονται. Οι ταξιδιώτες θα μοιράζονται αυτά που μαθαίνουν και ζουν αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα έξοδα διαμονής, διατροφής, μετακίνησης και επικοινωνίας καλύπτονται από τους διοργανωτές. Στο τέλος κάθε ταξιδιού, η μοναδική αυτή εμπειρία θα γίνει το θέμα μιας ταινίας δρόμου (road movie) και θα αποτυπωθεί σε έναν online ταξιδιωτικό οδηγό της «άγνωστης» Ευρώπης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ χρηματοδοτούνται τα προγράμματα των κρατών-μελών της ΕΕ, τα οποία στηρίζουν την ανάπτυξη και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των λιγότερο ανεπτυγμένων περιοχών της Ευρώπης.

 

Ποιοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής;

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν πολίτες ή κάτοικοι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 18 έως 30 ετών. Απευθύνεται σε νέους που τους αρέσουν τα ταξίδια και να μοιράζονται φωτογραφίες και videos που δημιουργούν οι ίδιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πώς υποβάλλεται η αίτηση συμμετοχής;

Ο κάθε ενδιαφερόμενος γυρίζει με το κινητό ή την κάμερα του ένα video 60 δευτερολέπτων στο οποίο περιγράφει τον εαυτό του, τα κίνητρα του και γιατί είναι κατάλληλος να συμμετάσχει στο Road Τrip. Περισσότερα για τη διαδικασία μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Πώς γίνεται η τελική επιλογή των συμμετεχόντων;

Μετά τη λήξη των αιτήσεων, μια επιτροπή θα επιλέξει τους επικρατέστερους, οι οποίοι και θα παρουσιαστούν σ' αυτήν. Τα άτομα που θα επιλεγούν  θα συναντηθούν το Μάρτη στις Βρυξέλλες για να ενημερωθούν περαιτέρω.

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  11 Φεβρουαρίου 2018.

 

Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα The Road Trip Project.

 

Δημοσιεύθηκε: Τετ, 24/01/2018 - 15:50


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!