Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Συνεργασία με τους νέους της Ανατολικής Ευρώπης

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς είναι η ζωή των νέων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης; To σχέδιο Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης της AEGEE Europe σάς δίνει τη δυνατότητα να βρείτε άτομα σαν εσάς στις χώρες αυτές!!

Ποια είναι η AEGEE Europe;

Είναι η μεγαλύτερη πολυθεματική οργάνωση νέων στην Ευρώπη, η οποία συνδέει 13.000 φοιτητές από 40 ευρωπαϊκές χώρες.

 

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς;

Για να συμμετάσχετε στο σχέδιο της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, πρέπει να γίνετε μέλος της AEGEE μέσω της τοπικής σας ομάδας. Τα μέλη της ομάδας της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης επιλέγονται ανάλογα με τις ανάγκες του σχεδίου. Δεν χρειάζεται να διαθέτετε μεγάλη εμπειρία ως μέλος της AEGEE. Αρκεί να παρακολουθείτε μήπως ανακοινωθούν ενδιαφέροντα σχέδια και δραστηριότητες.

 

Ημέρες Δράσης της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης

Αν θέλετε να συμβάλετε σ’ ένα σχέδιο της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, μπορείτε να διοργανώσετε μόνοι σας μια ημέρα δράσης. Στόχος είναι να έλθουν νέοι απ’ όλη την Ευρώπη σε επαφή με την πραγματική ζωή στις χώρες της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης – μπορείτε εσείς να αποφασίσετε το πώς θα οργανώσετε την ημέρα – μέσα από δημόσιες συζητήσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, παρουσιάσεις, συναντήσεις με φοιτητές από τις χώρες αυτές, διαλέξεις πανεπιστημίων και άλλα πολλά.

 

Ιστορικό

Το σχέδιο Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση", Δράση 3.1, το οποίο στοχεύει στη συνεργασία με τις γειτονικές χώρες και στο άνοιγμα νέων οριζόντων για τους νέους της Ευρώπης.

Μέρος του προγράμματος «Νεολαία σε Δράση» είναι επίσης το «Παράθυρο προς τη Νεολαία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης», το οποίο παρέχει πρόσθετα κονδύλια, δίνοντας έτσι ακόμη περισσότερες δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα σε νέους -και άτομα και οργανώσεις που εργάζονται για τη νεολαία- από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Δημοσιεύθηκε: Παρ, 30/08/2013 - 16:50


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!