Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Γίνε εθελοντής στην Ευρώπη ή σε άλλες χώρες του κόσμου!

volunteer teaches children
volunteer teaches children
Ο εθελοντισμός στο εξωτερικό σου προσφέρει απίστευτες εμπειρίες που θα σε ενισχύσουν και ως άνθρωπο αλλά και ως επαγγελματία. Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες που σου προσφέρει η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία - EVS.

Χάρη στον εθελοντισμό, μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη και παράλληλα να κάνετε καινούριες γνωριμίες, να μάθετε για άλλους πολιτισμούς και να αποκτήσετε νέες δεξιότητες.  Η διεθνής εμπειρία που θα αποκομίσετε, εάν εργαστείτε ως εθελοντής στο εξωτερικό, μπορεί να σας οδηγήσει σε μια διεθνή επαγγελματική σταδιοδρομία!

 

Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία -  EVS

Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία, προσφέρει την δυνατότητα σε όλους τους νέους της Ευρώπης να προσφέρουν τις υπηρεσίες, τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσω εθελοντικών δραστηριοτήτων, που στόχο έχουν την κοινωνική προσφορά σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή ακόμα και σε μη Ευρωπαϊκή χώρα.

 

Συμμετέχοντας σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, τα οφέλη που θα αποκομίσεις θα είναι πάρα πολλά: θα έρθεις σε επαφή με μία διαφορετική κουλτούρα και θα μάθεις από αυτή, θα μάθεις μία καινούρια γλώσσα, θα γνωρίσεις μία καινούρια χώρα, θα προσφέρεις την αγάπη και τις γνώσεις σου και θα νιώσεις ικανοποίηση και χαρά. Έτσι θα γνωρίσεις και θα μάθεις τον κόσμο!

 

Επιπλέον μέσω του προγράμματος αυτού, θα μπορέσεις να καταρτιστείς στον τομέα σου, αφού θα αποκτήσεις πείρα και εμπειρία που είναι πολύτιμα για την ανέλιξη σου επαγγελματικά. Ακολούθως θα αυξηθούν κατά πολύ οι ευκαιρίες εργοδότησης σου στην χώρα σου, όταν επιστρέψεις πίσω.

 

Πού αλλού πρέπει να ψάξετε:

EurodeskΔυνατότητες εθελοντισμού για νέους με στόχο την κινητικότητα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό κ.ά.. Αναζητήστε σχέδια σε όλη την Ευρώπη στη γλώσσα σας!

Global Voluntary Development Association Σας ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών; Θα θέλατε μια ταξιδιωτική περιπέτεια γεμάτη δράση και να κάνετε πραγματικά κάτι διαφορετικό;

Global Volunteers Βραχυπρόθεσμη εθελοντική εργασία για μακροπρόθεσμα σχέδια που στόχο έχουν τη στήριξη των πλέον απειλούμενων παιδιών του κόσμου.

Global Volunteer Network Φροντίδα για τα ορφανά στο Βιετνάμ, διδασκαλία της αγγλικής στην Κόστα Ρίκα, καταπολέμηση του HIV/AIDS  στη Ρουάντα, προστασία της βιοποικιλότητας στα νησιά Γκαλαπάγκος: ένα ευρύ φάσμα σχεδίων στη διάθεσή σας.

Volunteer Action Counts Στόχος είναι να αποκτήσουν οι εθελοντές μία φωνή, ώστε να συμβάλουν στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και παράλληλα να συμμετάσχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις για όσα έχουν ήδη επιτευχθεί. Διαβάστε αληθινές ιστορίες και ανταλλάξτε εμπειρίες.

World Heritage VolunteerΓίνε εθελοντής του ΟΗΕ και βοήθησε στη διατήρηση μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. (Βραχυπρόθεσμα σχέδια)

World Volunteer Web Ειδήσεις, απόψεις και χρήσιμες πληροφορίες για τους εθελοντές. Ένας πλήρης κατάλογος οργανώσεων που προσφέρουν δυνατότητες εθελοντισμού σε όλο τον κόσμο.

World Wide Helpers – Πλούσιες πληροφορίες για σχέδια χαμηλού κόστους, έτσι ώστε τα χρήματα, ο χρόνος και η ενέργειά σας να πάνε απευθείας στα άτομα που θέλετε να βοηθήσετε.

WWF Youth Volunteer Programme – Το «World Wide Fund for Nature» (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) εφαρμόζει ένα παγκόσμιο πρόγραμμα εθελοντισμού για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και περιβαλλοντικά σχέδια σε χώρες όπως η Μαδαγασκάρη, η Παραγουάη, το Περού, τα νησιά Φίτζι και το Μπουτάν.

 

«Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά κερδίζω πολύ περισσότερα απ’ όσα δίνω. Με την εθελοντική εργασία γνωρίζεις έναν πολιτισμό με τρόπο που δεν θα μπορούσες ποτέ να το κάνεις ως τουρίστας. Ζεις μαζί με τους ανθρώπους, πηγαίνεις στα σπίτια τους και συναναστρέφεσαι με τους εκπαιδευτικούς. Συνειδητοποιείς ότι έχεις κάτι κοινό με τα άτομα που συνεργάζεσαι. Αντί για πόλεμο, κάνεις ειρήνη συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός δικαιότερου κόσμου.»
Joan McGuinness, 10 φορές «Global Volunteer»

 

Δημοσιεύθηκε: Πε, 23/05/2013 - 11:00


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!