Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

ΝΕΠΟΜΑΚ- Discover Cyprus Programme

NDCP - A Lifechanger

Η ΝΕΠΟΜΑΚ είναι ένας Παγκόσμιος οργανισμός που έχει σαν στόχο να ενώσει τους Κύπριους νέους ανά το Παγκόσμιο μέσα από διάφορα προγράμματα, αλλά κυρίως μέσα από το Πρόγραμμα NDCP - Discover Cyprus Programme.

Ποιός είναι ο ρόλος της ΝΕΠΟΜΑΚ;

Τα αρχικά ΝΕΠΟΜΑΚ σημαίνουν: Νεολαία Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων. Από το 2002 ο οργανισμός αυτός προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των νέων Κυπρίων που ζουν στο εξωτερικό όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία, Νότια Αφρική, Ελλάδα, Ζιμπάμπουε και Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Επιπλέον προσπαθεί να διατηρήσει στην Κυπριακή διασπορά ζωντανή την Κυπριακή ιστορία, γλώσσα και κουλτούρα.  

 

 

Προγράμματα της ΝΕΠΟΜΑΚ

Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των νέων Κυπρίων, έξι προγράμματα εφαρμόζονται:

 

  • NEPOMAK Discover Cyprus Programme – για να ξυπνήσει το πάθος των νέων Κυπρίων να γνωρίσουν την Κύπρο από κοντά.

 

  • NEPOMAK Young Community Leaders Programme – προετοιμάζει τους μελλοντικούς ηγέτες και εξασφαλίζει στου Κύπριους νέους ένα αναγνωρισμένο πιστοποιητικό από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

 

  •   NEPOMAK Professionals – φέρνει κοντά τους νεαρούς επαγγελματίες από όλο το κόσμο

 

  •   Online learning tools – προσφέρονται δωρεάν προγράμματα εκμάθησης γλώσσας

 

  • Coordinated strategy for supporting Cyprus – βασίζεται στο Κυπριακό πρόβλημα

 

  • Διάφορες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του χρόνου– φέρνουν κοντά νεαρούς Κύπριους από όλο το κόσμο και προωθούν την Κυπριακή Ιστορία και κουλτούρα.

 

 

Discover Cyprus Programme

Αυτό το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ΝΕΠΟΜΑΚ, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κάθε Ιανουάριο η ΝΕΠΟΜΑΚ δέχεται αιτήσεις για συμμετοχές στο Καλοκαιρινό πρόγραμμα που βασίζεται στην ενίσχυση της Κυπριακής γλώσσας και κουλτούρας.

 

Το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία στους νεαρούς Κύπριους της διασποράς να επισκεφτούν την πατρίδα τους και να πάρουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις όπως: εκδηλώσεις που αφορούν τον Κυπριακό πολιτισμό, γλώσσα και κουλτούρα. Επιπλέον, οργανώνεται και μια σειρά μαθημάτων που έχουν σαν στόχο την εκμάθηση του Κυπριακού πολιτισμού.  

 

Εάν λοιπόν είσαι νέος Κύπριος που ζεις στο εξωτερικό, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις την Κύπρο και το πολιτισμό της. Με αυτό τον τρόπο φυσικά θα κάνεις και πολλούς Κύπριους φίλους

Δημοσιεύθηκε: Πε, 24/10/2013 - 16:48


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!