Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Θα ήθελες την δική σου επιχείρηση στην Κύπρο;

Φτιάξε την δική σου επιχείρηση!
Φτιάξε την δική σου επιχείρηση!
Εάν σκοπεύεις να δημιουργήσεις την δική σου επιχείρηση στην Κύπρο, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά το επαγγελματικό περιβάλλον της χώρας. Εδώ υπάρχουν κάποιες σημαντικές υποδείξεις απλά για αρχή.

 

Πριν αρχίζεις να σχεδιάζεις την εταιρία σου στην Κύπρο ή και γενικότερα σε κάποια άλλη χώρα, απαιτείται πρώτα να κάνεις έρευνα. Για παράδειγμα, πρέπει πρώτα να είσαι ενημερωμένος για όλες τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της χώρας και τα οικονομικά ζητήματα της, όπως είναι οι φόροι, αφού η επιχείρησή σου θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτά.

 

Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως λειτουργούν οι τράπεζες στην συγκεκριμένη χώρα, ειδικά εάν επιθυμείς να πάρεις δάνειο. Επιπλέον, εξίσου σημαντικό είναι να είσαι ενημερωμένος και για τις ανάγκες  της αγοράς στην οποία πρόκειται να επενδύσεις.

 

Θα ήταν σοφό εάν ετοίμαζες ένα επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο όχι μόνο δεν θα επισύναπτε τις ανάγκες της δεδομένης αγοράς, αλλά επιπλέον κατά κάποιο τρόπο στο τέλος θα διέκρινε εάν αυτή η δουλειά και οι ιδέες που έχεις μπορούν να αποβούν κερδοφόρες.

 

Τι επιχείρηση θα μπορούσα να ανοίξω στην Κύπρο;

Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Κύπρο που ανήκουν σε ξένους σχετίζονται κυρίως με βιομηχανίες αναψυχής. Παρόλα αυτά, κατά την διάρκεια των προηγούμενων χρόνων κυρίως λόγω της τρομερής ανάπτυξης του τομέα των ακινήτων, πολλοί ξένοι επενδυτές επέλεξαν να επενδύσουν στον τομέα  των ακινήτων. Επιπλέoν παρατηρείται αξιοσημείωτη επένδυση και στον τουριστικό τομέα, αφού η Κύπρος αποτελεί ένα από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Μεσόγειο.

 

Ακολούθως παραδείγματα επιτυχημένων επιχειρήσεων σχετίζονται πολλές φορές με εστιατόρια, ξενοδοχεία και τουριστικά κατάλοιπα σε όλη την Κύπρο, καθώς και αθλητικά κέντρα και άλλα πολλά.

 

 

Ποιος μπορεί να με βοηθήσει στην Κύπρο;

Για να μπορέσεις να στήσεις σωστά την επιχείρησή σου στην Κύπρο, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τους πιο κάτω οργανισμούς για περισσότερες πληροφορίες: Κεντρική Τράπεζα της ΚύπρουΚυπριακό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας, Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου και τέλος με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

 

Εν κατακλείδι, πρέπει επιπλέον να γνωρίζεις ότι θα πρέπει να επιλέξεις ένα καλό δικηγόρο καθώς και ένα καλό λογιστή για να σε βοηθήσουν.