Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Γίνε Εθελοντής στην Κύπρο!

A volunteer teaches a girl how to draw
Educational Volunteerism
Η αγάπη για την ζωή θα σε ωθήσει να βοηθήσεις και άλλους να την αγαπήσουν, μέσω του εθελοντισμού. Και στην Κύπρο υπάρχουν ευκαιρίες για να γίνεις εθελοντής εάν το επιθυμείς!

 

Η κάθε χώρα προσφέρει ευκαιρίες εθελοντισμού στους νέους της, γιατί είναι όμορφο μία χώρα να κατακλύζεται από ανθρώπους με κοινωνική ευαισθησία. Παρακάτω αναφέρονται κάποιες από τις ευκαιρίες εθελοντισμού στην Κύπρο. Ενημερώσου και γίνε και εσύ εθελοντής τώρα!

 

Παγκύπριο Συμβούλιο Εθελοντισμού

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Εθελοντισμού σου προσφέρει την δυνατότητα να συμμετάσχεις ενεργά σε διάφορα προγράμματα όπως: προγράμματα για τα παιδιά Προσχολικής ηλικίας Προγράμματα για τα παιδιά Σχολικής ηλικίας, προγράμματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, κοινωνικά προγράμματα, προγράμματα για ηλικιωμένους καθώς και προγράμματα στον τομέα της υγείας. 

 

Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (ΣΝΚ)

Επιπλέον, και μέσω του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου μπορείς να γίνεις εθελοντής. Είναι ένας σύνδεσμος ο οποίος εδραιώθηκε το 1996, και είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν είναι ούτε κυβερνητικός αλλά ούτε και κερδοσκοπικός. Ο στόχος του είναι μόνο ο εθελοντισμός. Το ΣΝΚ αυτός θα σου επιτρέψει:

 

  • Να αγαπήσεις τον εθελοντισμό
  • Να μπορείς να εκφράζεσαι και να έχεις άποψη σε οτιδήποτε αφορά τους νέους, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο
  • Να πάρεις μέρος σε εκπαιδεύσεις, εργαστήρια και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες που αφορούν νέους
  • Να αναλάβεις πρωτοβουλίες και να τις υλοποιήσεις 

 

Επιπρόσθετα είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) στηρίζει τον εθελοντισμό και για τον λόγο αυτό προωθεί τον εθελοντισμό στους νέους. Έτσι οι πιο πάνω πληροφορίες, αλλά και επιπρόσθετες που σχετίζονται με τον εθελοντισμό  αναρτιόνται στην ιστοσελίδα των Κέντρων Πληροφόρησης του ΟΝΕΚ.

 

Δημοσιεύθηκε: Πε, 23/05/2013 - 10:25


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!