Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Γίνε Εθελοντής Σήμερα!

Είσαι νέος με ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σου; Θέλεις να είσαι ενεργός πολίτης της κοινωνίας μας; Να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου που χρειάζονται βοήθεια; Τώρα έχεις την ευκαιρία να το κάνεις αυτό μέσω του Σώματος Εθελοντών Κύπρου.

Συνάνθρωποι μας σε όλο τον κόσμο προσφέρουν εθελοντικά την βοήθεια τους και τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς, αναλόγως των προτιμήσεων τους, της ειδικότητας τους, των γνώσεων και των προσόντων τους.

 

Έστω και μία ώρα τον μήνα αρκεί για να προσφέρεις την πολύτιμη βοήθειά σου και να βιώσεις την εμπειρία του εθελοντισμού και την ηθική ικανοποίηση του να βοηθάς τους συνανθρώπους σου. Μπορείς να το κάνεις αυτό σε διάφορους τομείς όπως την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, την περιβαλλοντική ανάπτυξη και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Οι εθελοντές του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να προσφέρουν την βοήθεια τους σε όποιον τους έχει ανάγκη. Κάλεσε το Σώμα Εθελοντών της επαρχίας σου και ενημερώσου για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εθελοντές.

 

Τι είδους βοήθεια προσφέρουν οι εθελοντές;  Δες πιο κάτω μερικά παραδείγματα εθελοντικής προσφοράς:

 

  • Ηλικιωμένος, 70 ετών, μένει μόνος στη Λευκωσία. Ζήτησε τη στήριξη του Σώματος Εθελοντών. Εθελοντής του Σώματος Εθελοντών επισκέπτεται τον ηλικιωμένο κάθε μήνα και του κρατά συντροφιά, διαβάζοντας του εφημερίδα.  Ο εθελοντής χαίρεται τη συντροφιά του ηλικιωμένου ο οποίος του αφηγείται ιστορίες από το παρελθόν. 

 

  • Μητέρα, από τη Λεμεσό, έχει το άρρωστο παιδί της στο νοσοκομείο εδώ και 2 μήνες. Έχει όμως άλλα 2 παιδιά στο σπίτι να φροντίσει. Ζήτησε τη στήριξη του Σώματος Εθελοντών. Εθελόντρια του Σώματος Εθελοντών, επισκέπτεται το νοσοκομείο 2 φορές τη βδομάδα και εθελοντής δάσκαλος βοηθά τα παιδιά στο διάβασμα.

 

  • Εθελοντές ανέλαβαν την καθαριότητα και δεντροφύτευση κοινότητας στην επαρχία Πάφου συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική ανάπτυξη της κοινότητάς τους. Ζήτησαν τη στήριξη του Σώματος Εθελοντών.

 

Επικοινώνησε ΣΗΜΕΡΑ με το Σώμα Εθελοντών της επαρχίας σου:

  • Λευκωσία 22512602
  • Λεμεσός 25737761
  • Λάρνακα 24650525
  • Ελ. Αμμόχωστος 99124521
  • Πάφος 26953725
  • Κερύνεια 97743185

 

Διαδικτυακή Πύλη Εθελοντισμού: www.ethelontis.net

 

*Πηγή: www.studycyprus.eu

Δημοσιεύθηκε: Τρ, 29/07/2014 - 14:43


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!