Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Καταλύματα για σύντομη διαμονή στην Ευρώπη

© Flickr - garryknight
Έχετε σχεδιάσει το ταξίδι σας: ετοιμάσατε τις αποσκευές σας, κλείσατε τα εισιτήρια, τι γίνεται όμως με κατάλυμα; Ενημερωθείτε για τις διάφορες επιλογές προσιτού καταλύματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Ξενώνες για νέους

 

Οι ξενώνες αυτοί είναι μια καλή λύση όταν ψάχνετε για οικονομικά προσιτό κατάλυμα. Παρακάτω θα βρείτε έναν κατάλογο με δημοφιλείς ιστότοπους για ξενώνες νέων:

 

 • European Hostels: κάντε αναζήτηση για τα καλύτερα και φθηνότερα καταλύματα της πόλης που σκέφτεστε να επισκεφθείτε. Στον ιστότοπο αυτό μπορείτε ακόμη να βρείτε χρήσιμες ταξιδιωτικές συμβουλές.
 • European Hostel Guide: οδηγός που περιέχει πληροφορίες για  ξενώνες νέων σε όλη την Ευρώπη καθώς και φωτογραφίες και συνδέσμους προς ιστότοπους ξενώνων για νέους.
 • Hostel World: αναζητήστε τις καλύτερες προσφορές και κάντε κράτηση σε ξενώνες για νέους σε όλον τον κόσμο. Δείτε επίσης τις αξιολογήσεις των ξενώνων από άλλους ταξιδιώτες και επισκεφθείτε τις ενότητες με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς και τις ταξιδιωτικές συμβουλές.
 • Hostels.com: κάντε την επιλογή σας ανάμεσα σε 35.000 και πλέον ξενώνες για νέους. Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στους οδηγούς πόλεων και στις σελίδες με τα ταξιδιωτικά θέματα.
 • Hostelling International: οι ξενώνες για νέους είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γνωρίσετε μια χώρα χωρίς να δαπανήσετε πολλά χρήματα. Κάντε την επιλογή σας ανάμεσα σε 4.000 ξενώνες για νέους σε όλον τον κόσμο.
 • Hostel Bookers: επιλέξτε ξενώνα ή φθηνό ξενοδοχείο ανάμεσα σε 3.500 προορισμούς σε όλον τον κόσμο. Επισκεφθείτε επίσης το ταξιδιωτικό ιστολόγιο, τους καταλόγους με πηγές έμπνευσης για τα ταξίδια σας και τους οδηγούς με συμβουλές για να απολαύσετε το ταξίδι σας.

 

Κατασκηνώσεις

 

Εάν προτιμάτε να βρίσκεστε κοντά στη φύση, η κατασκήνωση μπορεί να είναι μια καλή και οικονομικά προσιτή επιλογή.

 

 • EuroCampings: πάρτε λεπτομερείς πληροφορίες για τις ευρωπαϊκές κατασκηνώσεις ώστε να μπορέσετε να βρείτε την καλύτερη. Κάντε αναζήτηση με βάση τη χώρα, την περιφέρεια, την περιοχή, την ονομασία της κατασκήνωσης ή τις παρεχόμενες εγκαταστάσεις.
 • Interhike: συμβουλές για κατασκηνώσεις και πεζοπορία σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Απλά χρησιμοποιήστε τον χάρτη για να βρείτε κατασκηνώσεις στην περιοχή που σας ενδιαφέρει.

 

Ενοικίαση ή επινοικίαση διαμερίσματος

 

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα δωμάτιο ή ολόκληρο διαμέρισμα, ακόμη και να επινοικιάσετε το δικό σας ενόσω λείπετε σε ταξίδι.

 

 • Airbnb: από διαμερίσματα και δωμάτια μέχρι δεντροκατοικίες και θαλαμηγούς. Νοικιάστε τον χώρο που σας ενδιαφέρει επιλέγοντας ανάμεσα από 34.000 πόλεις και 192 χώρες. Μπορείτε ακόμη να νοικιάσετε το διαμέρισμά σας ενόσω λείπετε σε ταξίδι ώστε να μειώσετε το κόστος του ταξιδιού.

 

Ανταλλαγές κατοικιών

 

Μπορείτε να μείνετε δωρεάν στο σπίτι κάποιου άλλου για λίγες μέρες, επιτρέποντάς του με τη σειρά σας να μείνει στο δικό σας σπίτι.

 

 • Belodged.com: διαδικτυακή κοινότητα της οποίας μπορείτε να γίνετε μέλος προκειμένου να αναζητήσετε δωρεάν κατάλυμα στο σπίτι άλλων μελών ή απλά να αναζητήσετε ταξιδιωτικές συμβουλές για τον επόμενο προορισμό σας.
 • Hospitality Club: γίνετε μέλος αυτού του κλαμπ για να γνωρίσετε άλλα φιλικά άτομα και να βρείτε δωρεάν κατάλυμα σε όλον τον κόσμο.
 • Couchsurfing: βρείτε ντόπιους για να σας φιλοξενήσουν σε περισσότερες από 100.000 πόλεις σε όλον τον κόσμο, φιλοξενήστε οι ίδιοι ταξιδιώτες στο σπίτι σας ή απλά ανακαλύψτε ξανά την πόλη σας συναντώντας ταξιδιώτες αλλά και ντόπιους σε εκδηλώσεις στην περιοχή σας.
 • Knok: ταξιδέψτε και μείνετε δωρεάν σε πάνω από 30.000 κατοικίες σε 159 χώρες. Περιλαμβάνεται η ασφάλιση κατοικίας.

   

Τι γίνεται στην περίπτωση που πρέπει να πάρετε μια πολύ πρωινή πτήση ή έχετε μεγάλη αναμονή στο αεροδρόμιο; Στον Οδηγό Διανυκτέρευσης στο Αεροδρόμιο μπορείτε να βρείτε αξιολογήσεις για το ποια είναι τα καλύτερα και ποια τα χειρότερα αεροδρόμια για διανυκτέρευση καθώς και έναν σχετικό οδηγό με συμβουλές.

Δημοσιεύθηκε: Τετ, 28/05/2014 - 14:48


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!