Europäisches Jugendportal
Informationen und Chancen für junge Menschen in ganz Europa.

Чувствайте се у дома си навсякъде

© iStockphoto.com - TriggerPhoto
Потапянето в местната култура е най-добрият начин да извлечете максимума от пътуванията си.

Спазвайте правилата

Научете какво може и какво не може да правите във всяка страна, преди да отпътувате. Помнете, че обичаите за даване на бакшиш са различни в различните страни и трябва да се опитате да ги спазвате. Присъединете се към онлайн общност като Travel-Me, за да споделите опита си и да получите съвети за страната, в която ще пътувате.

 

Намерете си приятели

Седнете в някой бар и спокойно проучете картата си или попитайте местни хора дали могат да ви препоръчат места, които да посетите. В много страни хората обичат да разказват на пътешествениците за родината си, така че забравете страховете и завържете разговор. Научете и използвайте основни думи на местния език – хората наистина оценяват това усилие.

 

Отделете време да проучите по-малко популярните сред туристите места, но следвайте съветите за безопасност на Министерството на външните работи.

 

За повече информация за всяка страна или по административни въпроси се свържете с вашето посолство в съответната страна – можете да го намерите в раздела Пътувам за...  на сайта на МВнР.

 

Връзки по темата:

Готвите се да пътувате? Следвайте тези съвети!

Как да прекарате добре в хостел

Пътуване в Европа

 

Veröffentlicht: Do, 05/11/2015 - 15:29


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Hilfe oder Beratung von Experten

Frag uns!