Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

“Nooit gedacht dat ik animator kon worden met mijn fysieke beperking”

Georges
Krunsj Inclusie
Georges is een 17-jarig meisje met een fysieke beperking. Dit houdt haar weliswaar niet tegen om dagelijks grenzen te verleggen. Vorig jaar slaagde ze voor de cursus animator bij Krunsj.

Georges is een 17-jarig meisje met een fysieke beperking. Dit houdt haar weliswaar niet tegen om dagelijks grenzen te verleggen. Vorig jaar slaagde ze voor de cursus animator bij Krunsj. Ondertussen telt ze af naar haar tweede zomer als animator, om iedereen een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Ze vertelt ons over haar uitzonderlijke ervaringen.

“Ik doe mee en ik zie wel wat het wordt”

 

Zelf ga ik al enkele jaren mee op vakantie met Krunsj. Door mijn positieve ervaringen op deze vakanties besloot ik om mij ook in te schrijven voor de cursus animator. Ik dacht, ik doe mee en zie wel wat het wordt. Thuis vroegen ze zich af of dat met mijn fysieke toestand wel ging lukken. Zelfs de dokters hadden hun twijfels. Maar ik zei dat ik het wou doen en ik heb het ook gedaan. Deze cursus was een gigantisch avontuur vol adrenaline en plezier. Het was een uitzonderlijke uitdaging. Ik had niet verwacht dat ik na de cursus nog verder als animator aan de slag zou kunnen. Vorige zomer kreeg ik mijn kans om bij een groepje kinderen te staan.

“Jij loopt zoals mijn oma”

De vijf- en zesjarigen, die mee waren op vakantie, vroegen er in het begin van de vakantie niet naar. Naarmate de vakantie vorderde, werden ze minder bedeesd en kwamen er plots vragen zoals “Hoe komt dat?” Sommigen wisten niet wat te vragen en zeiden letterlijk: “Jij loopt zoals mijn oma. Je loopt krom.” Ik vond dat helemaal niet erg. Het is de reactie van een kind. Het is normaal dat ze het anders ervaren als iemand in een karretje hen begeleidt en animator is. Het belangrijkste is dat ze een leuke vakantie gehad hebben. Het doet dan ook deugd als op het einde van de vakantie ouders je persoonlijk komen bedanken, kinderen rond je nek vliegen en zeggen dat ze je gaan missen en dat je volgend jaar zeker moet terugkomen. Dan weet je dat die fysieke beperking een bijzaak is.

Stap voor stap

Nu wil ik zoveel mogelijk ervaringen opdoen als animator en daarnaast zelf vakanties en cursussen volgen. Misschien ga ik in de toekomst ook nog voor hoofdanimator, maar ik bekijk alles het liefst stap voor stap. De cursus animator volgen was al niet zo evident. Gelukkig kreeg ik de nodige ondersteuning en begeleiding. Ook inclusieve deelnemers krijgen bij Krunsj de kans om zich te bewijzen. Iedereen denkt automatisch dat ik met jongeren met een beperking mee moet, maar ze staan versteld als ik vertel dat onze groep grotendeels uit kinderen/jongeren zonder beperking bestaat.

Gepubliceerd: Di, 02/08/2016 - 10:31


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!