Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Stages

Een stage is waarschijnlijk de beste manier om kennis te maken met werk. Je doet praktische ervaring en vaardigheden op voor je toekomstige carrière.

Stages zijn tijdelijke leer-/werkervaringen, duren meestal 3 tot 12 maanden en vinden over het algemeen plaats tijdens je studie of net daarna.

Het is een goede kans om dat wat je geleerd hebt in praktijk te brengen op een echte werkplek. Een stage moet je laten kennismaken met een beroep, sector of werkterrein, met een duidelijk doel en een specifiek project dat je tot een goed einde moet brengen. De taken en leerdoelen moeten duidelijk omschreven staan in een schriftelijk stagecontract.

 

Helaas voldoen niet alle stages aan deze voorwaarden. Daarom heeft het Europees Jeugdforum [internal link] een Handvest voor kwaliteitsstages opgesteld. Dit document legt juridisch houdbare kwaliteitseisen vast en roept aanbieders van stages op om de kwaliteitsnormen te volgen.

 

Stages kun je overal vinden, in eigen land en daarbuiten, binnen en buiten Europa, bij internationale organisaties, overheidsinstellingen, bedrijven, liefdadigheidsorganisaties en noem maar op. Eurodesk heeft een lijst met stagemogelijkheden.

Gepubliceerd: Wo, 12/06/2013 - 14:20


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!