Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Roadies wint Klein Duimpje

De Vlaamse Jeugdraad bekroont het project Roadies van Klasse/Maks! en de VDAB met de Klein Duimpje-prijs 2014. De jury looft Roadies omwille van haar complexloze benadering van een actueel probleem.

De Vlaamse Jeugdraad (VJR) bekroont jaarlijks op de Internationale Dag van de Jeugd een organisatie, project of persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor kinderen, jongeren en/of hun leefwereld.

Lander Piccart (voorzitter VJR): “Op momenten dat kinderen en jongeren het soms zwaar te verduren krijgen, is het voor de Vlaamse Jeugdraad belangrijk om diegenen die voor hun rechten strijden, in de kijker te zetten. De nieuwe Vlaamse regering zou hier een voorbeeld aan kunnen nemen. Want als er één groep niet in de kijker gezet wordt in het nieuwe regeerakkoord, dan zijn het kinderen en jongeren wel. Onze organisaties - en mogelijk ook projecten zoals Roadies - komen onder druk te staan, en samen met ons het hele sociaal-culturele werk”.

Toch wil de Vlaamse Jeugdraad op de Internationale Dag van Jeugd vooral een positief signaal geven aan de buitenwereld.

De jury van Klein duimpje 2014 looft in haar rapport de manier waarop Roadies de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt tracht te verkleinen door de diversiteit aan jobs op een laagdrempelige manier in beeld te brengen. “De jongerenwerkloosheid was nog nooit zo hoog. Roadies laat jongeren niet bij de pakken zitten, maar zet hen aan tot nadenken over hun kansen en uitdagingen.”

Roadies, de winnaar van Klein Duimpje 2014, is alvast in de wolken met de bekroning.

Yvette Schreurs (projectcoördinator Roadies): “Of het nu in het secundair of in het hoger onderwijs is, een studierichting op maat vinden - eentje die perfect aansluit bij je talenten en interesses - is niet makkelijk. Daarom zijn jongeren er het best zo vroeg mogelijk bewust mee bezig. Met het project Roadies bieden we een nieuwe en toegankelijke vorm van communicatie over talent, studie-en beroepskeuze. We hopen dat er veel leerlingen zelf ook een (half) dagje mee gaan draaien op een werkvloer, net zoals Hanne en Brecht deden. Fijn dat onze aanpak via deze prijs een extra boost krijgt!”

Gepubliceerd: Ma, 15/09/2014 - 14:28


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!