Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Tien manieren om op te vallen op LinkedIn

Toon je sterktes en denk na over wat je in de verf wil zetten zijn essentieel voor een opvallend LinkedIn profiel. Hier zijn tien tips om jouw profiel er te laten uitspringen:
 1. Voeg een profielfoto toe. Jouw profielafbeelding op LinkedIn zouden je moeten weergeven op een professionele manier. Hou je outfit redelijk formeel, zorg dat je hoofd en je schouders in het kader passen en vergeet niet te lachen!
   
 2. Maak je hoofdlijn beschrijvend. Vervang de standaard LinkedIn lijn (dat je huidige job titel toont) met een meer beschrijvende en inspirerende zin. Bijvoorbeeld, in plaats van 'Marketing Manager' kan je 'Ervaren marketing en communicatie professional' proberen.
   
 3. Update je profiellink. Geef je profiel een professionele touch door de URL van je persoonlijk LinkedIn profiel aan te passen (normaal is dit een lange lijn van letters en cijfers). Verander het naar linkedin.com/in/jouwnaam. Je kan deze optie vinden door op het kleine fotootje van jezelf te klikken in de menubalk bovaan en de pagina, daarna ga je naar Bekijk profiel (View profile) en bewerk URL (Edit public profile and URL.
   
 4. Schrijf een korte samenvatting. Het volgende dat werkgevers zullen lezen is je profielsamenvatting. Dit zou de meest belangrijke informatie over jezelf moeten bevatten, meestal zijn dat je unieke kwalificaties, je werkervaring en een manier om in contact te blijven.
   
 5. Zet je relevante skills in de kijker. LinkedIn staat je toe om tot 50 skills toe te voegen. Kijk eens naar jobs waarin je geïnteresseerd bent om te zien welke kwaliteiten zij in de verf zetten en zorg er dan voor dat deze skills zeker op je profiel staan. 
   
 6. Laat je successen zien. Wanneer je een beschrijving voor elke job toevoegt, lijst dan niet enkel je verantwoordelijkheden op. Focus in plaats daarvan op de dingen die je verwezenlijkt hebt en op je successen in die jobs - heb je een promotie gekregen? Heb je een succesvolle campagne ontworpen?
   
 7. Connecteren en netwerken. Start met het bouwen van je professionele carrière door bestaande contacten en collega's toe te voegen, en laat je contactenaantal dan groeien door mensen die in jouw sector werken. Wanneer je iemand toevoegt, voeg dan een persoonlijk bericht toe.
   
 8. Verzamel aanbevelingen (recommendations). Als het kan, dan kan je een aanbeveling vragen van een collega of één van je werkgevers van vroegere jobs. Als je nog maar bij één of twee bedrijven hebt gewerkt, kan je verschillende collega's vragen om een aanbeveling te schrijven over jou.
   
 9. Investeer tijd in je professionele netwerk. LinkedIn laat je toe om jezelf in groepen toe te voegen over elk professioneel veld. Investeer tijd in die groepen door dingen te posten, te reageren en artikels te delen. Groepen zijn ook de perfecte plaats om met meerdere mensen te leren kennen en ze toe te voegen aan je professioneel netwerk.
   
 10. Voeg links en andere media toe. Als je mee hebt gewerkt aan een videocampagne of als je een gepubliceerd auteur bent, vergeet dan zeker geen link toe te voegen aan je profiel. Als je een website of een portfolio hebt dat je werk online weergeeft, dan link je dat ook, best in je hoofdlijn of in je samenvatting.
   

Zoek je nog naar andere manieren om eruit te springen en je kans op werk te vergroten?

Check dan zeker deze artikels:

writing a killer cover letter

streamlining your CV 

acing your interview

 

Artikel vertaald, origineel geschreven in samenwerking met EURES, the European Job Mobility Portal

Gepubliceerd: Ma, 21/01/2019 - 13:46


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!