Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Word een Junior Professional in een EU Delegatie (JEPD)

JPD programme
Ben je recent afgestudeerd en heb je interesse in de missie van de EU-delegaties? Met het JPD programma kan je je eerste werkervaring opdoen en een zicht krijgen op de implementatie van de buitenlandse relaties van de EU.

Recent afgestudeerden die de basisprincipes van de EU willen delen en de plaats van de EU in de wereld willen versterken kunnen deelnemen. Als Junior Professional kan je zowel lid worden van de European External Action Service (EEAS) als van de vertegenwoordiging van de Commissie in EU-delegaties. De stage begint in september of oktober en duurt 9 maanden, waarna het voor nog eens 9 maanden verlengd kan worden.

 

Beschikbare plaatsen

  • 28 stageplaatsen binnen EEAS: politieke, journalistieke en informatieve functies
  • 28 stageplaatsen bij de Commissie (1 per lidstaat): management van externe hulp, handels- economische zaken, Europese integratie, humanitaire hulp, enz.


Aanbod

  • maandelijkse vergoeding (tussen de €2300 en €3000 afhankelijk van de locatie)
  • opstartvergoeding (€2000)
  • reisvergoeding (€2500)
  • Verzekeringspremie (€500)

 

Hoe inschrijven

Sollicitaties kunnen uitsluitend naar het desbetreffende contactpunt worden gestuurd voor 3 maart 2014. Spontane sollicitaties, rechtstreeks naar EEAS of de Commissie zullen worden geweigerd. Kandidaten moeten hun geografische voorkeur vermelden in hun sollicitatie. Neem dus een kijkje op de lijst van EU-delegaties. De geselecteerde kandidaten zullen in juli 2014 verwittigd worden.