Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Online vrijwilligerswerk

Wil je wel vrijwilligerswerk doen maar ben je niet zo mobiel? Of valt je vrije tijd op onhandige uren? Probeer dan eens online vrijwilligerswerk en schenk de maatschappij je tijd en talent via internet.

 

Als je niet op pad kan voor vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld door een handicap, verplichtingen thuis, vervoersproblemen of lastige werkuren, dan kan je kijken of onlinevrijwilligerswerk iets voor jou is. Als je een computer met internetverbinding en de juiste vaardigheden hebt, kan je aan de slag.

De taken als onlinevrijwilliger zullen afhangen van je talenten en je ervaring. Je kan misschien folders ontwerpen, een website onderhouden, teksten vertalen, video's editen, een database opzetten, een sociaal netwerk beheren of software schrijven. Je kunt ook advies geven, bijvoorbeeld over juridische zaken of onderwijs, e-mails beantwoorden of onderzoek doen.

 

Online-vrijwilligerswerk vinden:

Cyber Volunteers: kansen voor vrijwilligers met talent voor informatie en communicatie

VN online-vrijwilligers: De Verenigde Naties heeft een van de meest uitgebreide programma's voor online-vrijwilligerswerk

Hulp vanuit huis: vrijwilligerswerk vanuit je eigen huis, online of offline

Random Hacks of Kindness: online-vrijwilligerswerk voor softwaredevelopers en -designers

 

Je moet je wel realiseren dat onlinevrijwilligerswerk echt vrijwilligerswerk is. Je moet er echt tijd en aandacht aan besteden en echte deadlines halen. Het is heel gemakkelijk om ja te zeggen tegen vrijwilligerswerk via internet, maar bedenk vooraf of je echt de tijd hebt om de gevraagde taken uit te voeren.

Onlinevrijwilligerswerk is niet bedoeld als vervanging van ander vrijwilligerswerk. Als je de tijd hebt, kan je het ook allebei doen.

Gepubliceerd: Do, 16/05/2013 - 10:27


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!