Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Stages bij het Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA)

(c) ENISA
Ben je geïnteresseerd in de beveiliging van netwerken en gegevens? Solliciteer dan voor een ENISA-stage op Kreta! Als je wordt geselecteerd, kan je drie tot vijf maanden praktische ervaring en kennis opdoen in de dagelijkse werking van het agentschap.

 

Het Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA) werkt aan de e-veiligheid in de EU, met name door netwerken en gegevens te beveiligen, zodat onze computers en mobiele telefoons, de banksector en het internet veilig kunnen meedraaien in de Europese digitale economie.

 

Kom ik in aanmerking?

Voor een stage bij ENISA moet je:

·         pas geslaagd zijn voor een studie op universitair niveau of aan het begin staan van een nieuwe beroepscarrière, bij voorkeur met een diploma in computerwetenschappen, wiskunde of fysica

·         een burger van een EU-land of kandidaat-lidstaat zijn (maar er is ook een beperkt aantal plaatsen voor burgers van andere landen)

·         een zeer goede kennis van het Engels en een andere EU-taal hebben

Als je al een andere stage hebt gelopen of een baan hebt gehad bij een EU-instelling of –orgaan, kom je niet in aanmerking voor een ENISA-stage. Je mag ook geen professionele band hebben met personen of organisaties die niet compatibel zijn met de stage, noch een andere betaalde baan hebben tijdens de stage.

 

Hoe dien ik een aanvraag in?

Controleer regelmatig de vacatures op de website van ENISA, want het aantal stages in elke afdeling verandert ieder jaar. Als je een vacature vindt die je bevalt, moet je online een sollicitatieformulier invullen.

 

Stagiairs ontvangen een maandelijkse beurs van 700 euro en een vergoeding  voor hun reis naar en van Griekenland.

Gepubliceerd: Wo, 15/05/2013 - 11:58


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!