Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

SeaMedia: video over de grenzen heen

SeaMe.tv is het video-on-demand platform van SeaMedia; een grensoverschrijdende Europese samenwerking met verschillende partners uit het 2 zeeën gebied

 

Muziekclub De Kreun (Kortrijk), Howest (de Hogeschool West-Vlaanderen, Kortrijk) en de regionale omroep Focus TV (Roeselare) zijn de stuwende krachten uit Belgische hoek. Vanuit Noord-Frankrijk zette muziektempel Le Grand Mix (Tourcoing) haar schouders onder het project en in Norwich, Engeland zijn Epic Studios en de Universiteit van East Anglia de partners die het Sea Media vervolledigen.


SeaMe.tv profileert zich rond drie thema’s: ‘Music & Entertainment’, ‘Student Life & Work’ en ‘Issues & Impact’. Onder deze drie noemers worden op zo goed als dagelijkse basis video’s gepost die het creatieve en audiovisuele  talent van studenten  voorstellen aan een internationaal publiek. Op die manier wordt een nieuwe online community gecreëerd die focust op gedeelde cultuur, over de landsgrenzen heen.

 

De opzet van deze samenwerking is dus om jongeren en mediastudenten uit alle uithoeken van het 2 zeeën gebied te stimuleren om eigen videoproducties te creëren en die te delen met collega’s uit andere regio’s. Concreet komt dit neer op captaties van concerten, kortfilms, documentaires en andere human-interest verhalen. Onder begeleiding van professionelen maken jongeren volledig vanuit hun eigen interesseveld deel uit van een wereld vol nieuwe ontdekkingen en content creatie.  Bekijk alles op SeaMe.tv!

Gepubliceerd: Do, 16/05/2013 - 14:18


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!