Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Predstavitev

Evropski mladinski portal – informacije in možnosti za mlade v Evropi

 

Življenje, izobraževanje in delo v Evropi ­– Evropski mladinski portal ponuja informacije o možnostih za mlade. Informacije se nanašajo na osem glavnih področij, pokrivajo 34 držav in so na voljo v 28 jezikih.

 

Zgradba spletišča

 

Informacije na spletišču so urejene po področjih, denimo izobraževanje in usposabljanje, ustvarjalnost in kultura, zdravje in dobro počutje itd.  Do njih lahko dostopaš prek gumbov na domači strani in pasice na vrhu vsake strani.

 

Vsako področje vsebuje številna podpodročja, ki si jih lahko ogledaš s klikom tematskega gumba.

 

Informacije se nanašajo na evropsko raven in na države. S klikom gumba „Izberi državo“ lahko izbiraš med informacijami po državah in informacijami na evropski ravni. Vse vsebine niso vedno na voljo za vsako državo.

 

Na večini strani bo na desni strani kratek pregled novic in dogodkov za izbrano državo. S klikom članka ali dogodka izveš več podrobnosti, s klikom gumba „Vsi dogodki“ ali „Vse novice“  pa si lahko ogledaš vse dogodke in vse članke.

 

Jeziki

 

Jezik lahko spremeniš v zgornjem desnem kotu vsake strani. Navigacija po spletišču in evropska raven informacij sta na voljo v 28 jezikih. Informacije, ki so jih predložile države, so v nacionalnem jeziku posamezne države in po potrebi tudi v angleščini.

 

Če spremeniš jezik, se izbrana informacija, ki ni na voljo v tem jeziku, prikaže v angleščini ali v jeziku, v katerem je bila prvotno napisana.

 

Zastavica na globusu kaže, v katerem jeziku je informacija na voljo. Klik na jezikovno oznako neposredno odpre to jezikovno različico. S tem se spremeni tudi navigacijski jezik spletišča.

 

Urejanje vsebine

 

Za vsebino tega spletišča skupaj skrbita Evropska komisija in mreža Eurodesk. Več informacij je v pravnem obvestilu na dnu strani.

 

Tvoje vprašanje

 

Mladi prejmejo odgovor na svoje vprašanje prek mreže Eurodesk.

 

Vprašanja in pripombe

 

Za dodatne informacije o evropskem mladinskem portalu ali pripombe oziroma predloge za izboljšavo portala se obrni na nas prek povezave „Kontakt“ na dnu vsake strani.

 

Najlepša hvala za sodelovanje!

 

Evropski mladinski portal je medinstitucionalna pobuda Evropske unije.

 

European Commission
DG Education and Culture
Unit C.1 Youth policy
Rue Joseph II, 70
1000 - Bruxelles