Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Despre noi

Portalul european pentru tineret – Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din întreaga Europă!

 

Portalul european pentru tineret furnizează informaţii europene şi naţionale şi le oferă oportunităţi interesante tinerilor care trăiesc, învaţă şi lucrează în Europa. Informaţiile sunt structurate în jurul a opt teme majore, acoperă 34 de ţări şi sunt disponibile în 28 de limbi.

 

Structura site-ului

 

Informaţiile publicate pe site sunt organizate pe teme: educaţie şi formare, creativitate şi cultură, sănătate şi bunăstare etc. Acestea pot fi accesate prin intermediul butoanelor disponibile pe prima pagină sau al barei de butoane din partea de sus a fiecărei pagini.

 

Fiecare temă include şi o serie de subteme, pe care le puteţi accesa făcând clic pe butonul temei respective.

 

Informaţiile sunt furnizate atât la nivel european, cât şi naţional. Faceţi clic pe butonul „Selectaţi ţara” pentru a consulta informaţiile referitoare la fiecare ţară în parte sau la toată Europa. Nu toate articolele sunt disponibile pentru fiecare ţară.

 

În dreapta paginii găsiţi o listă care prezintă pe scurt ştirile şi evenimentele referitoare la ţara a cărei pagină o vizualizaţi. Faceţi clic pe articol sau eveniment pentru a vedea detaliile sau pe butoanele „Toate evenimentele” ori „Toate ştirile” pentru a vizualiza listele complete ale evenimentelor şi articolelor.

 

Limbi

 

Puteți selecta limba preferată pe fiecare pagină, cu ajutorul butonului din colțul din dreapta sus. Meniurile de navigare și informațiile referitoare la Europa sunt disponibile în 28 de limbi. Informaţiile furnizate de ţări sunt disponibile în limba/limbile naţionale ale ţărilor respective şi în engleză, dacă este cazul.

 

Dacă schimbaţi limba şi un articol nu este disponibil în limba respectivă, acesta se va afişa în engleză sau în limba în care a fost scris.

 

Simbolul globului terestru care însoţeşte fiecare articol arată în ce limbi este disponibil articolul în cauză. Faceţi clic pe codul limbii pentru a accesa direct versiunea care vă interesează. Această acţiune va modifica şi limba de navigare pe site.

 

Actualizarea conţinutului

 

Comisia Europeană şi reţeaua Eurodesk răspund de actualizarea acestui site. Pentru informaţii suplimentare faceţi clic pe „Aviz juridic” în partea de jos a acestei pagini.

 

Puneți o întrebare

 

Portalul le permite tinerilor să obţină răspunsuri  la întrebări, datorită reţelei Eurodesk.

 

Întrebări și observaţii

 

Dacă aveţi nevoie de informaţii suplimentare despre Portalul european pentru tineret sau dacă aveţi comentarii ori sugestii pentru ameliorarea site-ului, nu ezitaţi să intraţi în legătură cu noi, accesând linkul „Contactaţi-ne” din partea de jos a fiecărei pagini.

 

Vă mulțumim pentru colaborare!

 

Portalul european pentru tineret este o iniţiativă interinstituţională a Uniunii Europene.

 

European Commission
DG Education and Culture
Unit C.1 Youth policy
Rue Joseph II, 70
1000 - Bruxelles