Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Rólunk

Európai Ifjúsági Portál – Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára

 

Az Európai Ifjúsági Portál európai, valamint nemzeti – az egyes európai országokkal kapcsolatos – információkat kínál azoknak a fiataloknak a számára, akik hazájukon kívül, Európa más országaiban élnek, tanulnak, illetve dolgoznak, vagy akik érdeklődnek az európai tanulási és munkavállalási lehetőségek iránt. A portál 8 témakörbe rendezi az információkat, melyek 34 országgal kapcsolatban és 28 nyelven adnak tájékoztatást az idelátogatóknak.

 

A portál felépítése

 

A webhelyen az információk témakörökbe rendezve találhatók. Példaként említhető az „Oktatás és képzés”, a „Kreativitás és kultúra” és az „Egészség és jóllét” témakör. A kezdőlapon mindegyik témakörnek színes négyszög felel meg. Témakört a többi oldalon is lehet választani – az oldal tetején látható sokszínű sáv megfelelő elemére kattintva.

 

Az egyes témaköröket több téma alkotja, melyeket a témákat jelző gombokra kattintva tekinthetsz át.

 

A webhelyen rendelkezésre álló információk egy része európai vonatkozású, más része pedig az egyes országokkal kapcsolatos. Ha rákattintasz a „Válassz országot” lehetőségre, válthatsz az egyes országokra vonatkozó, illetve az európai szintű információk között. Az egyes témákon belüli ismertetők („cikkek”) nem érhetők el minden egyes ország esetében.

 

Az oldalak legnagyobb részének jobb oldalán rövid listát találsz, mely az adott országgal kapcsolatos hírek és események közül tüntet fel néhányat. Ha érdekelnek a részletek, kattints rá a Téged érdeklő hírre vagy eseményre, ha pedig meg szeretnéd nézni a teljes hír- vagy eseménylistát, kattints az „Összes esemény”, illetve az „Összes hír” gombra.

 

Nyelvek

 

Mindegyik oldal jobb felső sarkában nyelvválasztó gombot találsz. Ha rákattintasz, a legördülő menüből kiválaszthatod azt a nyelvet, amelyen az információkat olvasni szeretnéd. A webhely navigációs elemei és az európai szintű információk 28 nyelven állnak a felhasználók rendelkezésére. Az egyes országokkal kapcsolatos információk az adott ország hivatalos nyelvén/nyelvein és – adott esetben – angolul olvashatók.

 

Ha megváltoztatod a nyelvet, és az általad választott nyelven valamelyik tartalom nem áll rendelkezésre, akkor a portál a kérdéses szöveget vagy angolul, vagy a szöveg eredeti nyelvén jeleníti meg.

 

Az egyes szövegek mellett látható „földgömb” szimbólum a választható nyelveket tünteti fel. Kattints annak a nyelvnek a kódjára, amelyiken a kérdéses szöveget olvasni szeretnéd. Ha így teszel, azzal a portálon beállított navigációs nyelvet is megváltoztatod.

 

Tartalom-karbantartás

 

Ennek a webhelynek a tartalmát az Európai Bizottság és az Eurodesk hálózat gondozza. További információkért kérjük, kattints az oldal alján látható „Jogi nyilatkozat” linkre.

 

Kérdésed van?

 

A portálra ellátogató fiatalok választ kaphatnak kérdéseikre az Eurodesk hálózat munkatársaitól.

 

Kérdések és visszajelzések

 

Ha további információkra van szükséged az Európai Ifjúsági Portállal kapcsolatban, vagy ha észrevételeid, illetve javaslataid vannak arra vonatkozóan, hogyan lehetne a webhelyet tökéletesíteni, kérünk, feltétlenül lépj kapcsolatba velünk a portál minden egyes oldala alján megtalálható „Kapcsolatfelvétel” link segítségével.

 

Nagyon köszönjük!

 

Az Európai Ifjúsági Portál az Európai Unió intézményközi kezdeményezése.

 

European Commission
DG Education and Culture
Unit C.1 Youth policy
Rue Joseph II, 70
1000 - Bruxelles