Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

За нас

Европейски младежки портал — информация и възможности за младите хора в Европа!

 

Европейският младежки портал предлага европейска и национална информация и възможности от интерес за младите хора, които живеят, учат и работят в Европа. Той осигурява информация по осем основни теми, обхваща 34 страни и се предлага на 28 езика.

 

Структура на уебсайта

 

Информацията на този уебсайт е подредена по теми, например образование и обучение, творчество и култура, здравеопазване и благосъстояние и т.н. Те могат да бъдат намерени чрез бутоните на началната страница и в лентата с бутони в горната част на всяка страница.

 

Всяка тема съдържа и няколко подтеми, които може да намерите, като щракнете върху бутоните на темата.

 

Информацията се предоставя на европейско равнище, както и по държави. Щракнете върху „Изберете страна“ за превключване между различните държави и информацията, която важи за целия ЕС. Не всеки елемент е достъпен за всички страни.

 

Отдясно на повечето страници ще намерите кратки списъци с новини и събития, свързани с държавата, която разглеждате. Можете да щракнете върху статия или събитие, за да видите подробности, или върху бутоните „всички събития“ или „всички новини“, за да видите пълния списък със събития и статии.

 

Езици

 

Можете да изберете предпочитания от вас език чрез бутона в горната дясна част на всяка страница. Навигацията на уебсайта и информацията, валидна за целия ЕС, са на разположение на 28 езика. Информацията, предоставена по страни, е дадена на националния език или езици на отделните страни и, когато е уместно, и на английски.

 

Ако промените езика и даден елемент не е на разположение на езика, който сте избрали, тогава той може да се намери или на английски или на оригиналния език, на който е написан.

 

Символът с форма на глобус до всеки елемент показва различните езици, на които той е достъпен. Щракнете върху кода на езика и ще попаднете директно на дадената езикова версия. Това също ще промени езика на навигация на уебсайта.

 

Поддръжка на съдържанието

 

Европейската комисия и мрежата Eurodesk поддържат съдържанието на този уебсайт. За повече информация щракнете на „Правна информация“ в края на страницата.

 

Задаване на въпрос

 

Чрез портала младежите могат да получат отговор на своите въпроси от мрежата Eurodesk.

 

Въпроси и обратна връзка

 

Ако ви е необходима допълнителна информация за Европейския младежки портал или ако имате коментари или предложения за неговото подобряване, моля, не се колебайте да се свържете с нас чрез връзката „За контакти“ в края на всяка страница.

 

Благодарим ви много за съдействието!

 

Европейският младежки портал е междуинституционална инициатива на Европейския съюз.

 

European Commission
DG Education and Culture
Unit C.1 Youth policy
Rue Joseph II, 70
1000 - Bruxelles