Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Европейски корпус за солидарност

Какво представлява Европейският корпус за солидарност?

Европейският корпус за солидарност е нова инициатива на Европейския съюз, която дава възможност на младите хора да извършват доброволческа дейност или да работят по проекти в своята страна или в чужбина, като принасят полза за общностите и хората в Европа.

Младите хора, които участват в Европейския корпус за солидарност, трябва да приемат неговите мисия и принципи и да се придържат към тях.

Можете да се регистрирате за участие в Европейския корпус за солидарност, ако сте навършили 17 години, но не можете да започнете работа по проект до навършването на 18 години. В проектите на Европейския корпус за солидарност могат да участват лица на възраст до 30 години.

След приключване на процеса на регистрация участниците в Европейския корпус за солидарност могат да бъдат поканени да се присъединят към широк кръг проекти, например за предотвратяване на природни бедствия или възстановяване след тях, помощ в центрове за бежанци или вземане на мерки във връзка с различни социални въпроси в дадени общности.

Продължителността на проектите, подкрепяни от Европейския корпус за солидарност, е от 2 до 12 месеца. Обикновено те ще се провеждат в страните от Европейския съюз.

Повече информация за Европейския корпус за солидарност [ЧЗВ]

 

Заинтригувахме ли ви?

Ако търсите предизвикателство и искате да се посветите на подпомагането на други хора, присъединете се към Европейския корпус за солидарност още днес!

Щракнете върху бутона по-долу, за да започнете процеса на регистрация. За максимално улеснение можете да се регистрирате чрез профила си в социална медия или да си създадете профил в EU Login. Вижте каква е политиката ни за защита на данните.


Наистина ли си готов/а?

Несъмнено впускането в ново приключение с Европейския корпус за солидарност е вълнуващо, но може да бъде и малко плашещо. В крайна сметка става въпрос за нови държави, нови култури и нови предизвикателства. Независимо дали си се регистрирал/а за програмата, опаковал/а си багажа си и си готов/а за приключения, или едва сега чуваш за първи път за Европейския корпус за солидарност, направи този приятен тест, за да провериш доколко реално си готов/а и коя дейност е най-подходяща за теб. И помни - може няколко отговора да ти изглеждат подходящи, но трябва да посочиш само един, така че избери този, който ти допада най-много.