Skip to main content

Európai Szolidaritási Testület

A közösség ereje

Young person icon
Fiatalok

Részvétel, regisztráció és hozzáférés saját fiókodhoz


Organisation icon
Szervezetek

Részvétel és hozzáférés a szervezeteknek szóló portálhoz


Ismertető

Elmúltál 18 éves, de még nem vagy idősebb 30-nál? Szeretnél hozzájárulni, hogy tágabb környezetedben – Európában és a nagyvilágban – pozitív változások történjenek?

Az Európai Szolidaritási Testület segít neked ebben. A Testület támogatást és finanszírozást nyújt ahhoz, hogy a hozzád hasonló fiatalok akár hazájukban, akár külföldön részt vehessenek szűkebb vagy tágabb közösségek érdekeit szolgáló projektekben. 

A projektek inspirálóak, a résztvevők sok tapasztalattal gazdagodnak a társadalmi szerepvállalás terén, lehetőséget kapnak arra, hogy változást idézzenek elő, közben pedig saját készségeiket és képességeiket is fejlesztik. 

Hogyan vehetsz Te is részt a Testület tevékenységeiben?

Alapvetően az alábbi tevékenységek közül választhatsz: 

  • önkéntesség
  • gyakornoki munka, szakmai gyakorlat (jóllehet gyakornoki munka, szakmai gyakorlat az előző program költségvetéséből még ebben az évben is finanszírozható, kérjük, vedd figyelembe, hogy az új, 2021–2027-es programban ezek megszűnnek) 
  • munkalehetőségek (jóllehet munkalehetőségek az előző program költségvetéséből még ebben az évben is finanszírozhatók, kérjük, vedd figyelembe, hogy az új, 2021–2027-es programban ezek megszűnnek)
  • helyi szolidaritási projektek 

A tevékenységek számos területet érinthetnek, ideértve az oktatást és képzést, a polgári szerepvállalást és a demokratikus részvételt, a környezet- és természetvédelmet, a migrációt és a kultúrát. 

Gyakorlati tudnivalók

Az Európai Szolidaritási Testület szervezetek számára nyújt pénzügyi támogatást, melyet azok pályázati úton nyerhetnek el. 

Azoknak a fiataloknak, akik ilyen projektekben szeretnének részt venni, regisztrálniuk kell az Európai Szolidaritási Testület portálján. A portál platformként szolgál a fiatalok és a támogatásban részesülő szervezetek számára a kapcsolatfelvételhez és különféle tevékenységek végrehajtásához.

Ki működteti a Testületet?

Az Európai Szolidaritási Testületet az Európai Bizottság irányítja.

A helyi szintű működésért több testület is felelős:

Új lehetőségek az Európai Szolidaritási Testületnél

Olvasd el a legfrissebb híreket