Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Τι είναι το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης;

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες για όσους νέους επιθυμούν να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν σε προγράμματα, στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Οι νέοι που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης πρέπει να αποδέχονται και να σέβονται την αποστολή και τις αρχές του Σώματος.

Μπορείς να εγγραφείς στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης αν είσαι 17 ετών, αλλά για να συμμετάσχεις σε ένα πρόγραμμα πρέπει να είσαι τουλάχιστον 18 ετών. Στα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης μπορούν να συμμετέχουν άτομα 30 ετών το πολύ.

Αφού ολοκληρώσουν μια απλή διαδικασία εγγραφής, οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης μπορεί να επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την πρόληψη φυσικών καταστροφών ή την αποκατάσταση μετά από καταστροφές, την παροχή βοήθειας σε κέντρα αιτούντων άσυλο, ή την αντιμετώπιση διάφορων κοινωνικών προβλημάτων.

Τα προγράμματα που υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης διαρκούν από δύο έως δώδεκα μήνες. Υλοποιούνται, κατά κανόνα, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης [Συχνές ερωτήσεις]

 

Ενδιαφέρεσαι;

Αν θέλεις να ανταποκριθείς σε μια πρόκληση και να αφοσιωθείς στο να βοηθάς άλλα άτομα, δήλωσε σήμερα συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης!

Πάτησε το παρακάτω κουμπί για να ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής. Για να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν ευκολότερη, μπορείς να εγγραφείς μέσα από τον λογαριασμό σου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό μέσω του EU Login. Μάθε για την πολιτική μας περί προστασίας δεδομένων.


Πόσο είσαι έτοιμος πραγματικά;

Είναι σίγουρα συναρπαστικό να ξεκινάς μια καινούρια περιπέτεια με το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να σε φοβίζει λίγο. Έτσι κι αλλιώς, το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με νέες χώρες, νέες κουλτούρες και νέες προκλήσεις. Είτε έχεις ήδη εγγραφεί στο πρόγραμμα, έχεις ετοιμάσει τις βαλίτσες σου κι είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις, είτε αν απλά άκουσες για πρώτη φορά για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, κάνε αυτό το χρήσιμο κουίζ, για να μάθεις πόσο έτοιμος είσαι και ποιες δραστηριότητες θα ήταν οι καλύτερες για σένα. Και να θυμάσαι, ότι αν και αρκετές απαντήσεις ίσως μοιάζουν κατάλληλες, μπορείς να επιλέξεις μόνο μία. Επομένως, βεβαιώσου ότι η απάντηση που θα επιλέξεις θα είναι αυτή που πραγματικά φαίνεται η πιο σωστή για εσένα.