Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Stagii în cadrul delegaţiei UE la ONU

A picture
© European Commission
Acum aveţi ocazia de a lucra pentru UE şi ONU în acelaşi timp – mergeţi la New York, ca stagiar în cadrul delegaţiei UE la ONU. Aflați aici cum puteți face acest lucru.

UE are statutul de observator permanent la ONU. Delegaţiile sale se implică practic în toate activităţile derulate de ONU: elaborarea politicilor, menţinerea păcii, asistenţă umanitară etc.

 

Ce puteţi face ca stagiar?

Ca stagiar în cadrul delegaţiei UE va trebui să urmăriţi activitatea desfăşurată de instituţiile ONU, cum ar fi Consiliul de SecuritateAdunarea Generală, diversele comisiiConsiliul Economic şi Social.

Împreună cu oficialii din cadrul delegaţiei, veţi elabora rapoarte şi prezentări pentru sediul din Bruxelles al Comisiei Europene şi pentru delegaţiile Comisiei din lumea întreagă.

 

Cine se poate înscrie?

Pentru a candida, trebuie:

  • să fiţi cetăţean al UE
  • să fi absolvit cursuri univeritare de cel puţin 3 ani, de preferat  în unul dintre următoarele domenii: ştiinţe politice, economie, studii de dezvoltare, studii de mediu, drepturile omului/drept umanitar
  • să vorbiți fluent limba engleză
  • să aveţi asigurare medicală şi de accidente, valabilă în SUA şi Canada.

Din păcate, nu vă puteţi depune candidatura dacă aţi urmat deja un program de formare sau aţi lucrat într-o instituţie sau un organism UE pe o perioadă mai mare de 6 săptămâni.

 

Cum vă puteți înscrie?

Completaţi formularul de înscriere şi trimiteţi-l coordonatorului pentru stagii. Asiguraţi-vă că includeţi în dosarul de candidatură nu doar formularul de înscriere, ci şi CV-ul, o scrisoare de motivare şi referinţe din partea foştilor sau actualilor profesori ori angajatori.

 

Atenție la perioadele de înscriere!

În fiecare an, Delegaţia UE la ONU organizează 3 sesiuni de stagii, cu durata cuprinsă între 3 şi 6 luni. Pentru detalii privind viitoarea sesiune de înscrieri, consultaţi site-ul European Union @ United Nations.

 

Publicat: M, 07/05/2013 - 15:14


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!