Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Stage bij de delegatie van de EU bij de Verenigde Naties

A picture
© European Commission
Je kunt tegelijkertijd voor de EU en de VN werken, met een stage bij de delagtie van de EU bij de VN in New York. Lees hier hoe.

De EU heeft de status van permanent waarnemer bij de VN. Haar delegatie werkt samen met de EU op bijna alle gebieden: beleidsontwikkeling, vredeshandhaving, humanitaire hulp enz.

 

Wat ga ik doen als stagiair?

Tijdens je stage bij de EU-delegatie volg je het werk van VN-organen zoals de Veilgheidsraad, de Algemene Vergadering en haar comités, en de Economische en Sociale Raad.

Je werkt samen met de ambtenaren van de delegatie en je stelt rapporten en briefings op voor de Europese Commissie in Brussel en voor de EU-delegaties in de hele wereld.

 

Kom ik hiervoor in aanmerking?

Om je in te schrijven, moet je:

  • EU-burger zijn
  • minimaal drie jaar met succes les gevolgd hebben op universitair niveau, bij voorkeur in politieke wetenschappen, economie, ontwikkelingsstudies, milieustudies en mensenrechten/humanitair recht
  • Vlot Engels spreken en schrijven
  • Een volledige ziekte- en ongevallenverzekering hebben, geldig in de VS en Canada

Helaas kom je niet in aanmerking als je al een interne opleiding of werk van meer dan 6 weken bij een EU-instelling of –orgaan hebt gehad.

 

Hoe dien ik een aanvraag in?

Vul het sollicitatieformulier in en stuur het naar de stagecoördinator. Voeg er een cv bij, een motivatiebrief en referentie van huidige of vroegere professoren of werkgevers.

 

Let op de deadlines!

De delegatie biedt elk jaar drie stageperiodes van 3 tot 6 maanden aan.  Op de website European Union @ United Nations zie je wanneer de volgende deadline is.

 

Gepubliceerd: Di, 07/05/2013 - 15:04


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!