Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Delo z mladimi v Vzhodni Evropi

A picture
© shutterstock.com - Petrenko Andriy
Te zanima, kako živijo mladi v državah Vzhodne Evrope, ki niso članice EU? Projekt vzhodnega partnerstva študentske organizacije AEGEE omogoča, da spoznaš mlade iz vzhodnoevropskih držav in začneš z njimi sodelovati za boljšo prihodnost.

Kaj je AEGEE Europe

To je največja interdisciplinarna študentska organizacija v Evropi, ki povezuje 13 000 študentov iz različnih kulturnih okolij v več kot 40 evropskih državah.

 

Kako lahko sodeluješ

Če želiš sodelovati pri projektu vzhodnega partnerstva, se moraš najprej včlaniti v domačo skupino organizacije AEGEE. Člane, ki sodelujejo v skupini za vzhodno partnerstvo, izberejo v skladu s potrebami projekta; dolgoletne izkušnje v članstvu organizacije AEGEE niso potrebne. Več informacij o zanimivih projektih in dejavnostih lahko najdeš na spletišču organizacije.

 

Informativni dnevi o vzhodnem partnerstvu

Če bi rad sodeloval v projektu vzhodnega partnerstva, vendar ni več na voljo mest, lahko informativni dan pripraviš sam. Z informativnimi dnevi želimo mlade iz celotne Evrope seznaniti s stvarnim življenjem v državah vzhodnega partnerstva. Pri pripravi informativnega dneva imaš proste roke – udeleženci lahko sodelujejo v razpravah, okroglih mizah, predstavitvah, srečanjih s študenti iz vzhodnih držav, predavanjih itd.

 

Osnovne informacije

Projekt vzhodnega partnerstva podpira program Mladi v akciji, ukrep 3.1, ki je namenjen sodelovanju s sosednjimi državami in ozaveščanju mladih Evropejcev.

Možnosti za mlade v okviru programa Mladi v akciji ponuja dodatna finančna sredstva in možnosti sodelovanja za mlade, mladinske delavce in mladinske organizacije iz Evropske unije in držav vzhodnega partnerstva.