Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Eurodyssée-ohjelma – työharjoitteluun Eurooppaan!

A picture
© fotolia.com - goodluz
Haluatko hankkia työkokemusta ja parantaa samalla kielitaitoasi? Jo 25-vuotiaan Eurodyssée-ohjelman kautta voit lähteä kotimaastasi palkalliseen ammatilliseen täydennyskoulutukseen muualle Eurooppaan.

Eurodyssée-ohjelmaan voivat osallistua 18–30-vuotiaat nuoret, jotka asuvat jollakin ohjelman jäsenalueella. Mitään tiettyä tutkintoa ei vaadita, vaan hakijoiden taidot ja työnantajien tarpeet pyritään sovittamaan yhteen. Hakijalla on kuitenkin oltava jokin tutkinto (esimerkiksi ammattikoulutus tai korkeakoulututkinto) ja jonkin vieraan kielen perustaito.

Ohjelman kautta voi lähteä 3–7 kuukauden pituiseen harjoitteluun, johon sisältyy kielikurssi, majoitus, kuukausiraha tai -palkka, vakuutus ja harjoittelutodistus.

 

Hakumenettely

Hakeminen on helppoa:

1. Tarkista ohjelman jäsenalueiden luettelosta, onko kotialueesi mukana ohjelmassa.

2. Luo itsellesi profiili Eurodyssée-sivustolla.

3. Tutki harjoittelupaikkailmoituksia  ja valitse itsellesi sopivin.

 

"Eurodyssée-ohjelmaan osallistuminen oli unohtumattoman hieno kokemus. Kasvoin valtavasti ihmisenä, tutustuin uusiin kulttuureihin, sain uusia ystäviä ja opin uuden kielen. Minulla oli mahdollisuus matkustaa paljon, kävin upeissa paikoissa ja tapasin mahtavia ihmisiä! Espanjan ajastani jäi ihana muisto, ja Valencialla on nyt oma paikkansa sydämessäni.

Nuorten kannattaa ehdottomasti käyttää mahdollisuus lähteä ulkomaille työharjoitteluun. Tietenkään se ei aina ole vain helppoa ja mukavaa, ja varmasti eteen tulee myös ongelmia – mutta mikä ei tapa, se vahvistaa! Tällaiseen haasteeseen kannattaa tarttua."

Portugalilainen Andreia Tavares, joka suoritti harjoittelun Comunidad Valencianassa Espanjassa vuonna 2009.

 

Harjoittelun aikana

Harjoittelijat saavat joko apurahan tai kuukausipalkkaa riippuen siitä, miten Eurodyssée-ohjelma heidän alueellaan toimii.

Harjoittelun aikana vastaanottavan alueen ohjelmakoordinaattorit toimivat alueellaan olevien harjoittelijoiden tukena. Harjoittelijoille saatetaan järjestää vierailuita, retkiä ja tapahtumia, joilla autetaan heitä sopeutumaan alueen kulttuuriin ja arvostamaan sitä.

Harjoittelun jälkeen harjoittelijan on kirjoitettava siitä raportti kotialueelleen ja/tai vastaanottavalle alueelle. Harjoittelutodistuksen saaminen edellyttää raportin kirjoittamista.

Julkaistu: Ti, 23/04/2013 - 11:33


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä