Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Praktikmuligheder

A picture
© iStockphoto.com - skynesher
Praktikophold er nok den bedste måde, du kan blive fortrolig med arbejdsmarkedet på. Samtidig får du praktisk erfaring og færdigheder, du kan bruge senere.

Som praktikant for du mulighed for i en periode på mellem 3 måneder og et år at lære mere. Det sker normalt efter din eksamen, men inden du får dit første job. I nogle tilfælde skal du dog afslutte et praktikophold for at få din eksamen.

Her får du lejlighed til at bruge den viden, du har fået under din uddannelse, på en rigtig arbejdsplads. Alle praktikophold skal sætte dig i kontakt med et erhverv, en industri eller et karriereområde med et klart fokus og et specifikt projekt, du skal afslutte. Dine opgaver og det forventede udbytte skal fastlægges i en skriftlig praktikaftale.

 

Det er dog ikke alle praktikophold, der følger disse retningslinjer. Derfor har Det Europæiske Ungdomsforum udarbejdet et charter for gode praktik- og lærlingeophold. Dette dokument søger at opstille retlige kvalitetskriterier for praktikophold og opfordrer udbyderne til at overholde kvalitetsnormer.

 

Det kan være hjemme eller i udlandet, i internationale organisationer, offentlige institutioner eller private virksomheder. Der er masser af praktikophold både i og uden for Europa. Eurodesk indeholder en opdateret liste over muligheder for praktikophold.

Offentliggjort: Tir, 23/04/2013 - 09:42


Tweet Button: 

New!


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!

Links