Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Harjoittelumahdollisuudet

A picture
© iStockphoto.com - skynesher
Harjoittelu on hyvä tapa tutustua työelämään ja hankkia samalla käytännön kokemusta ja taitoja, joista on hyötyä tulevaisuudessa.

Harjoittelu kestää yleensä 3 kuukaudesta vuoteen. Tavallisesti se suoritetaan valmistumisen jälkeen ennen ensimmäistä työpaikkaa. Joskus harjoittelu saattaa kuitenkin olla pakollinen osa opintoja.

Harjoittelussa pääset soveltamaan opintojesi aikana hankkimiasi taitoja käytäntöön työelämässä. Harjoittelun tarkoitus on tutustuttaa harjoittelija johonkin ammattiin tai alaan. Harjoittelulla on oltava tavoite ja harjoittelijalla määritellyt tehtävät. Tehtävät ja tavoitellut oppimistulokset on määritettävä kirjallisessa harjoittelusopimuksessa.

 

Kaikissa harjoitteluissa näitä suosituksia ei kuitenkaan noudateta, ja tilannetta parantaakseen Euroopan nuorisofoorumi on laatinut laadukkaan työharjoittelun julistuksen. Asiakirjalla pyritään siihen, että harjoittelujen laatua säädeltäisiin lailla, ja vedotaan työnantajiin, jotta nämä sitoutuisivat laatuvaatimuksiin.

 

Haluatpa sitten suorittaa harjoittelun kotimaassasi tai ulkomailla, kansainvälisessä järjestössä, julkisella alalla tai yksityisissä yrityksissä, sekä Euroopassa että muualla on paljon harjoittelumahdollisuuksia. Eurodesk-verkosto pitää yllä listaa erilaisista harjoittelupaikoista.

Julkaistu: Ti, 23/04/2013 - 09:38


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä