Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Οι θετικές επιστήμες είναι και για τα κορίτσια!

A picture
© fotolia.com - Alexander Raths
Τα κορίτσια εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται στους τομείς των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας και της έρευνας στην Ευρώπη, έστω κι αν οι σχολικές τους επιδόσεις στις θετικές επιστήμες και στα μαθηματικά είναι εξ ίσου καλές με των αγοριών. Μην αφήνετε τις ικανότητές σας ανεκμετάλλευτες: η επιστήμη έχει ανάγκη τα κορίτσια!

Κορίτσια, ακολουθείστε την κατεύθυνση των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας και της μηχανικής και ίσως η πορείας σας καταλήξει στην επόμενη μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη. Για να σας βοηθήσει στην αναζήτηση της επιστημονικής θέσης των ονείρων σας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την εκστρατεία Η επιστήμη είναι γένους θηλυκού! .

 

Η θέση σας στις επιστήμες

Κάντε το κουίζ για να βρείτε την επιστημονική θέση των ονείρων σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την κινητή έκθεση με τίτλο "Η επιστήμη είναι γένους θηλυκού" ("it’s a Girl Thing!")  μόλις φτάσει στη χώρα σας. Διαλύστε τα στερεότυπα και δείξτε στον κόσμο ότι η επιστήμη είναι πράγματι γένους θηλυκού.

Εργαζόμενες σε επιστημονικές θέσεις μπορείτε να βελτιώσετε τη ζωή των άλλων. Μπορείτε να φανταστείτε πώς νοιώθει κανείς όταν εργάζεται για να προστατεύσει το περιβάλλον, να εξασφαλίσει τροφή για όλον τον κόσμο ή να καταπολεμήσει τη φτώχια; Με τις επιστήμες μπορείτε να αξιοποιήσετε περισσότερο τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας και να βρείτε κάτι που κανείς δεν είχε φανταστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, να σκεφτείτε πώς να διατυπώσετε ερωτήματα και πώς να αποκτήσετε καινούργιες  γνώσεις.

Μέσα από τους διάφορους τομείς, η επιστήμη μπορεί να αποβεί μια μεγάλη ευκαιρία για το μέλλον σας. Μια σταδιοδρομία στην έρευνα μπορεί ακόμη να σας δώσει τη δυνατότητα να ταξιδεύετε σε όλον τον κόσμο και να εργάζεστε σε μια διεθνή ομάδα.

 

New Technology - Iris Slootheer, young student in applied physics

 

 

Γενικές πληροφορίες

Αν και υπάρχει μεγάλο δυναμικό γυναικείων ταλέντων στην Ευρώπη και οι περισσότεροι απόφοιτοι πανεπιστημίου είναι γυναίκες, η αναλογία γυναικών εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή στις υψηλότερες επιστημονικές θέσεις στην Ευρώπη. Οι γυναίκες απόφοιτοι υποεκπροσωπούνται στους τομείς της μηχανικής, της μεταποιητικής βιομηχανίας, των δομικών έργων, των θετικών επιστημών, των μαθηματικών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό συμβαίνει επειδή, αν και τα αγόρια και τα κορίτσια δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον στα μαθήματα θετικών επιστημών στο σχολείο, πολλά κορίτσια εγκαταλείπουν την κατεύθυνση αυτή για να ακολουθήσουν σπουδές σε άλλους τομείς.

Δημοσιεύθηκε: Πε, 25/04/2013 - 15:56


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!