Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Θέλετε να μάθετε για το Σύμπαν;

A picture
© European Space Agency
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ΕSΑ) προσφέρει διάφορες δυνατότητες κατάρτισης για νέους υπηκόους των κρατών μελών της υπηρεσίας και των συνεργαζόμενων κρατών. Βρείτε ποια είναι η καλύτερη για σας!

Ασκούμενοι νέοι απόφοιτοι (YGT)

Το πρόγραμμα προσφέρει ενός έτους αμειβόμενη άσκηση, περιλαμβανομένων και των εξόδων ταξιδίου και υγειονομικής κάλυψης, σε ένα ελκυστικό διεθνές και πολυπολιτισμικό εργασιακό περιβάλλον.  Με το πρόγραμμα αυτό, μπορείτε να αποκτήσετε πολύτιμη εμπειρία σε θέματα ανάπτυξης και λειτουργίας διαστημικών αποστολών. Ως ασκούμενος απόφοιτος, θα αναλάβετε την ευθύνη υποστήριξης ενός έργου και θα επωφεληθείτε από την εμπειρία του υπευθύνου ΕSΑ στον οποίο θα υπάγεστε.

Κάθε χρόνο, στα μέσα Νοεμβρίου, δημοσιεύονται στον ιστότοπο της Υπηρεσίας οι κενές θέσεις ασκουμένων, αλλά και κατά τη διάρκεια του χρόνου μπορεί να δημοσιεύονται και συμπληρωματικές θέσεις.  Γι αυτό, να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά!

Για να είστε επιλέξιμοι, πρέπει να έχετε αποφοιτήσει πρόσφατα, ή να βρίσκεστε στο τελευταίο έτος σπουδών σε τεχνικούς ή επιστημονικούς τομείς.  Θα πρέπει επίσης να είστε υπήκοος ενός εκ των κρατών μελών της ΕSΑ ή ενός εκ των ευρωπαϊκών συνεργαζόμενων κρατών.

Για να υποβάλετε αίτηση, συμπληρώστε το ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης που επισυνάπτεται σε κάθε κενή θέση, μαζί με το βιογραφικό σας και ενημερωτική επιστολή. Έχετε υπόψη ότι  μπορείτε να στείλετε μόνο ένα ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης!

 

Πρόγραμμα υποτροφιών για μεταδιδακτορική έρευνα

Αν είστε νέος επιστήμονας ή μηχανικός, η ESA σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε διετή επιστημονική υποτροφία για διάφορους τομείς σχετικούς με την επιστήμη του διαστήματος και τις διαστημικές εφαρμογές και τεχνολογία.

Για να υποβάλετε αίτηση πρέπει να έχετε πρόσφατα λάβει διδακτορικό σε τομέα που συνδέεται στενά με το διάστημα, και να είστε υπήκοος ενός εκ των κρατών μελών της ΕSΑ ή ενός εκ των ευρωπαϊκών συνεργαζόμενων κρατών.

Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ανά πάσα στιγμή του έτους, αλλά η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων ξεκινά συνήθως τον Οκτώβριο.

Στείλτε το δελτίο αίτησης μαζί με το βιογραφικό σας, κατάλογο των δημοσιεύσεών σας, τις συστατικές επιστολές σας, το πιστοποιητικό του διδακτορικού σας και λεπτομερή περιγραφή του ερευνητικού σας σχεδίου στη διεύθυνση: temp.htr@esa.int.

 

Τοποθετήσεις φοιτητών

Αν είστε ακόμη φοιτητής, η ESA σας παρέχει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης διάρκειας 3-6 μηνών ως μέρος των σπουδών σας.  Αυτές οι μη αμειβόμενες περίοδοι πρακτικής άσκησης αφορούν τεχνικούς και μη τεχνικούς τομείς.

Για να υποβάλετε αίτηση, πρέπει να είστε κοντά στο τέλος των πτυχιακών σας σπουδών, ή στο μέσο των σπουδών μάστερ στα μαθηματικά, τη μηχανική, τη φυσική, την επιστήμη και την τεχνολογία πληροφοριών, τη νομική, τα οικονομικά, κ.λπ.

Συμπληρώστε το ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης και στείλτε το ηλεκτρονικά σε ένα από τα  γραφεία της ESA. Πρέπει επίσης να επισυνάψετε το βιογραφικό σας και ενημερωτική επιστολή όπου θα εξηγείτε γιατί θέλετε να εργαστείτε στην ESA.

 

Δημοσιεύθηκε: Πε, 25/04/2013 - 15:21


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!