Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Kiinnostaako maailmankaikkeus?

A picture
© European Space Agency
Euroopan avaruusjärjestö (ESA) tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja nuorille, jotka ovat kotoisin ESAn jäsenmaista tai kumppanimaista. Tutustu eri vaihtoehtoihin – ehkä jokin sopii juuri sinulle!

Valmistumisvaiheen harjoitteluohjelma (YGT)

Young Graduate Trainees ­‑ohjelma antaa valmistumisvaiheessa oleville korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden vuoden pituiseen palkalliseen harjoitteluun kansainvälisessä ja monikulttuurisessa ympäristössä. Osallistujille maksetaan myös matkakulut ja terveydenhoitokulut. YGT-ohjelmaan osallistujat saavat arvokasta kokemusta avaruushankkeiden suunnittelusta ja toteuttamisesta. Valmistumisvaiheen harjoittelija osallistuu aktiivisesti hankkeen johonkin osa-alueeseen ja hän saa tukea ESAn hänelle nimeämältä ohjaajalta.

Avoimet harjoittelupaikat julkaistaan ESAn verkkosivustolla yleensä marraskuun puolivälissä, mutta lisäpaikkoja voi tulla hakuun ympäri vuotta. Kannattaa siis seurata sivustoa säännöllisesti.

Hakijoiden on oltava vastavalmistuneita tai viimeisen vuoden opiskelijoita teknisellä tai luonnontieteellisellä alalla. Heidän on oltava ESAn jäsenmaan kansalaisia tai ESAn kanssa yhteistyötä tekevän kumppanimaan kansalaisia.

Hakijoiden on täytettävä harjoittelupaikkaa koskeva online-hakulomake sekä toimitettava CV ja saatekirje. Huom.! Hakija voi lähettää ainoastaan yhden online-hakemuksen.

 

Tohtorin tutkinnon suorittaneiden apurahaohjelma

ESAlla on nuorille luonnontieteiden ja insinööritieteiden harjoittajille kaksivuotisia tutkija-apurahoja monilla avaruustutkimukseen, avaruussovelluksiin ja -teknologiaan liittyvillä aloilla.

Hakijoilta edellytetään hiljattain suoritettua tohtorintutkintoa alalta, joka liittyy läheisesti avaruustutkimukseen. Heidän on myös oltava ESAn jäsenmaan tai kumppanimaan kansalaisia.

Hakemuksen voi jättää milloin tahansa, mutta niiden arviointivaihe alkaa yleensä lokakuussa.

Hakemus, jossa on liitteenä CV, julkaisuluettelo, suositukset, todistus tohtorintutkinnosta sekä yksityiskohtainen kuvaus tutkimushankkeesta, lähetetään osoitteeseen: temp.htr@esa.int.

 

Opiskelijoiden harjoittelujaksot

ESA tarjoaa opiskelijoille myös 3– 6 kuukauden harjoittelujaksoja, jotka ovat osa tutkintoa. Nämä harjoittelut ovat palkattomia, ja harjoittelupaikkoja on sekä teknisillä että muilla aloilla.

Hakijoiden on oltava opinnoissaan kandidaatin tutkinnon loppuvaiheessa tai maisterin tutkinnon alkupuoliskolla ja opiskeltava esimerkiksi matematiikkaa, insinööritieteitä, fysiikkaa, luonnontieteitä ja tietotekniikkaa, oikeustiedettä tai rahoitusalaa.

Hakemuksen voi tehdä sähköisesti ja lähettää sähköpostitse mihin tahansa ESAn päätoimipisteistä. Hakemukseen on liitettävä CV ja saatekirje, josta käy ilmi, miksi hakija on kiinnostunut työskentelystä ESAssa.

Julkaistu: to:, 25/04/2013 - 15:12


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä